The Amazing Friday Evening of Great Design | editia 1

1 comment

In calitate de arhitecti si urbanisti trebuie sa facem echipa cu oameni de stiinta, ingineri, biologi, politicieni si antreprenori pentru a combina seturile de abilitati si perspective, cunostintele si sensibilitatea, pentru a se potrivi cu complexitatea provocarilor cu care ne confruntam. Ca si creatori de viitoare forme, nu vom fi definiti de talentele noastre individuale sau de abilitatile noastre, ci mai degraba de capacitatea noastra de a atrage abilitatile celor multi pentru a da forma viitoare.” - Bjarke Ingels - Founder and Creative Director

Vineri, 31 mai, BoConcept Romania si invitatii sai au celebrat impreuna arhitectura si designul interior de cea mai buna calitate. Cu aceasta ocazie au fost premiate cele mai bune proiecte din domeniu, realizate in Romania.

Evenimentul, prima editie a ”The Amazing Friday Evening of Great Design”, a fost inclus in programul Romanian Design Week - cel mai mare festival interdisciplinar din Romania, care promoveaza designul, arhitectura, creativitatea si inovatia ca instrumente pentru cresterea culturala, sociala si economica.

 

PREMIANTI:

Arhitectura

  • ADRIAN SPIRESCU, profesor la UAUIM, care si-a dedicat intreaga viata proiectelor de anvergura: rezidentiale, banci, institutii de invatamant, constructii sportive si culturale, amenajari urbanistice, restaurari de monumente istorice, centre logistice si comerciale.
  • RADU TEACA, doctor in Arhitectura, autor si co-autor a peste 30 de proiecte realizate, printre care cladiri de birouri, comert si locuinte unifamiliale, autor al zeci de proiecte de amenajari interioare realizate, cu numeroase premii in portofoliu.
  • ELIZA YOKINA, membru fondator al Asociatiei Romane de Design si Inovatie si membru fondator al Asociatiei „De-a Arhitectura”, respectiv Founding Partner la CUMULUS Architecture, Bucuresti.
  • RUCSANDRA POPESCU, cu doua programe de master finalizate: unul in Urbanism si unul in Arhitectura, a fost Arhitect Principal si Membru al Ordinului Arhitectilor din Romania, apoi Asistent al Profesorului Principal de Design la Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” din Bucuresti, in Departamentul de Design Interior.
  • SAMI BUMBU, un arhitect talentat si experimentat care a petrecut peste cincisprezece ani creand arhitectura simpla. Studioul sau de arhitectura are acum puncte de lucru inclusiv in Casablanca, Alicante si Dublin.
  • ANDREEA KISS-HORVATH, arhitect si partener la firma de arhitectura Horvath+Kiss, pe care a fondat-o impreuna cu Andrei Kiss in 2007; se distinge prin proiectele sale inovatoare in arhitectura, design si urbanism, cu un accent special pe integrarea tehnologiilor digitale emergente.
  • MIHAI POPESCU - singurul designer roman care a castigat Restaurant & Bar Designs Award, Londra, 2015. Este cunoscut pentru activitatea sa in cadrul Twins Studio, o firma de design si arhitectura care are un portofoliu divers care include restaurante, baruri, cluburi, hoteluri si proprietati rezidentiale.

Retail

  • BOGDAN CIOCODEICA, arhitect definitoriu in proiecte emblematice realizate in inima Bucurestiului, dintre care se remarca Aparterre, The Edit, Beans&Dots si rafinatul magazin al producatorului de ochelari Lunet.

Peisagistica

  • FLORENTINA DOROFTEI - absolventa a facultatii de Horticultura, București, sectia Peisagistica, creeaza ”tablouri in care omul poate locui, isi poate gasi liniștea, se poate relaxa si recreea”. 

Interior Design

  • MIHAELA TAMPIZA - co-fondator al MiSo, unde isi aduce contributia printr-o viziune clara, inspiratie constanta, responsabilitate si creatie inovatoare.
  • IULIA TRIFAN - o prezenta remarcabila in domeniul arhitecturii si amenajarilor interioare, cu o experienta profesionala de peste 15 ani.
  • ALEKSANDRA TIRNOVSCHI, fondator si designer de interior al HOME ZONE by A.Tirnovschi, creaza interioare care se bazeaza pe emotiile, personalitatea, interesele si posibilitatile clientului.
  • HORIA LUPAN - cu mai mult de 10 ani de experienta profesionala, acumulati in 3 birouri de arhitectura cu sediul in Bucuresti, a obtinut expertiza intr-o varietate de programe arhitecturale.

Talente in ascensiune

  • ALEXANDRU BUDULAN - student in anul IV la Facultatea de Arhitectura si Design Interior "Ion Mincu", combina creativitatea cu o riguroasa gandire analitica, reusind sa aduca la viata proiecte inovatoare si functionale.
  • BIANCA LAMBRINO - studenta in anul III la Facultatea de Arhitectura de Interior, specializarea Mobilier si Amenajari Interioare, in cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu", favorizeaza utilizarea materialelor naturale precum lemnul, marmura, sticla si metalul, intotdeauna in cautarea formelor simple si functionale.
  • STEFAN PETRU - student in anul IV la Facultatea de Arhitectura de Interior, specializarea Design de Produs, in cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu", are o intelegere profunda a tendintelor contemporane, ceea ce ii permite sa creeze produse inovative.

Intreaga activitate

  • DRAGOS MOTICA - arhitect pasionat si designer de produs, cu o cariera remarcabila in domeniu. De-a lungul anilor, Dragos a demonstrat o abilitate exceptionala de a crea produse inovatoare si functionale, care se remarca prin estetica lor sofisticata si practicitatea lor.
    Talentul sau in utilizarea materialelor si tehnologiilor inovatoare il face un lider in domeniul designului contemporan, iar contributiile sale au un impact semnificativ asupra industriei de design din Romania si dincolo de granitele ei.
  • BRUNO ANDRESOIU - editor al revistei lunare "IGLOO” si coordonator al biroului iglooarchitecture, în cadrul căruia a semnat majoritatea proiectelor de arhitectură și design de interior.


De mai bine de 70 de ani, BoConcept colaboreaza cu cei mai buni designeri din lume pentru a crea un mobilier unic. Prin creativitatea si maiestria daneza, inalta spatiile cu un design iconic atemporal care aduce bucurie si inspiratie.

De aici si motto-ul organizatiei: Live Ekstraordinær!

Pana la urmatoarea editie, ne puteti impartasi impresiile despre eveniment în formularul de mai jos: 
NOTA: *comentariile sunt publice.


1 comment


  • Aleksandra Tirnovschi

    Multumesc pentru invitatie si premiu! A fost o seară foarte frumoasă înconjurată de oameni interesanți. Țineți tot așa!


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.