Termeni si conditii


Prezenta sectiune (denumita in continuare ”Termeni si Conditii”) stabileste modalitatea de utilizare a website-ului – www.decorators.ro, conditiile si termenele privind desfasurarea procesului de comercializare a produselor si serviciilor prin intermediul website-ului, precum si orice alte informatii privind prezentarea produselor si serviciilor Scandinavian Decorators S.R.L, inclusiv drepturile si obligatiile ce deriva din procesul de comercializare.

Scandinavian Decorators S.R.L., societate romana cu sediul social in Soseaua Bucuresti - Ploiesti, nr 44C, Galeriile Mobexpert Baneasa, Magazin BoConcept, sector 1,  Cod postal 015012, Bucuresti, inregistrata la Registrul Comertului al Municipiului Bucuresti cu nr. J40/21007/2021, avand cod unic de inregistrare fiscala RO45293458, gestioneaza website-ul www.decorators.ro si are calitatea de Vanzator in cadrul contractului de vanzare-cumparare produse si servicii incheiat prin intermediul website-ului.

Recomandam citirea cu atentie a prezentei sectiuni – Termeni si Conditii inainte de a utiliza website-ul www.decorators.ro si de a efectua orice comanda de achizitie, avand in vedere ca reprezinta parte integranta din Contractul de vanzare-cumparare incheiat. Continuarea navigarii dupa parcurgerea, citirea si intelegerea prezentei sectiuni reprezinta acordul dumneavoastra cu privire la continutul acesteia.

Recomandam citirea cu atentie a acestei sectiuni, atat la prima accesare, precum si periodic, impreuna cu sectiunea Politica de Confidentialitate care contine informatii privind datele cu caracter personal prelucrate, activitatea de prelucrare, scopurile, precum si drepturile de care dispuneti in legatura cu datele dumneavoastra personale.

Utilizatorii accepta in mod expres ca simpla utilizare sau accesare a serviciilor oferite de catre noi semnifica acceptarea deplina si neconditionata a prezentului document, impreuna cu orice modificari ulterioare.

Scandinavian Decorators S.R.L. isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment continutul acestui document, fara a fi necesara notificarea prealabila a persoanelor care il utilizeaza. Utilizatorii vor avea acces permanent la termenii si conditiile de utilizare a serviciilor, pentru a le putea consulta.

Atunci cand reveniti pe website, va rugam sa verificati data ultimei actualizari si continutul modificarilor. Modificarile se vor aplica doar pentru viitor.

 1. Definitii

Termenii utilizati in prezenta Sectiune au exclusiv sensurile definite mai jos:

Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, in format electronic, TV, in cadrul Magazinelor Scandinavian Decorators SRL sau prin intermediul Website-ului www.decorators.ro a unui numar finit de produse avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Scandinavian Decorators S.R.L..

 

Cont – sectiune din website formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea comenzii constand in produse de pe Site si care contine informatii despre Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site. Utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatile introduse la crearea contului sunt corecte, complete si actualizate.

Contract de vanzare-cumparare – intelegerea incheiata electronic intre Vanzator si Cumparator prin efectuarea unei comenzi valide, confirmate de catre Vanzator, achitata de catre Cumparator sau asumata plata la efectuarea livrarii, in conformitate cu termenii si conditiile stabilite in cadrul prezentei Sectiuni, precum si cu prevederile legale aplicabile.

Comanda – documentul electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator, prin care Cumparatorul isi manifesta intentia de a achizitiona Produsele si/sau Serviciile comercializate de catre Vanzator prin intermediul website-ului www.decorators.ro.

Cumparator – orice utilizator care efectueaza o Comanda in cadrul website-ului – i) persoana fizica care inregistreaza  o comanda online in cadrul website-ului, avand calitatea de consumator in conformitate cu prevederile legale aplicabile, ii) orice persoana fizica sau juridica, publica sau privata, care inregistreaza o comanda online in cadrul website-ului si actioneaza in exercitarea activitatii comerciale si/sau profesionale.

Garantia comerciala - orice angajament asumat de vanzator fata de consumator, fara solicitarea unor costuri suplimentare, de restituire a pretului platit de consumator, de reparare sau de inlocuire a produsului cumparat, in cazul in care acesta nu corespunde conditiilor enuntate in declaratiile referitoare la garantie sau in publicitatea aferenta.

Garantie legala de conformitate - protectia juridica a consumatorului rezultata prin efectul legii in raport cu lipsa de conformitate, reprezentand obligatia legala a vanzatorului fata de consumator ca, fara solicitarea unor costuri suplimentare, sa aduca produsul la conformitate, incluzand restituirea pretului platit de consumator, repararea sau inlocuirea produsului, daca acesta nu corespunde conditiilor enuntate in declaratiile referitoare la garantie sau in publicitatea aferenta.

Produse si Servicii – orice produse sau servicii, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate, respectiv prestate, de catre Vanzator, in beneficiul Cumparatorului.

Magazinele Scandinavian Decorators SRL - spatiile comerciale in care cumparatorii pot vizualiza, proba/incerca si cumpara produsele prezentate/comandate prin intermediul magazinului online www.decorators.ro. Acestea sunt:

BoConcept – situat in Galeriile Mobexpert Baneasa, Sos Bucuresti Ploiesti 44C, Sector 1, Bucuresti

The Decorators - situat in Galeriile Mobexpert Baneasa, Sos Bucuresti Ploiesti 44C, Sector 1, Bucuresti

Vox - situat in Sos Bucuresti Nord 21 -25, Complex SWAN, Sector 1, Bucuresti

Pretul Contractului – il constituie pretul vanzarii produselor, respectiv, prestarii serviciilor, cuprins in comanda validata prin confirmare de catre Vanzator. Cu toate acestea, vanzatorul atentioneaza asupra faptului ca pot exista cazuri cand, ca urmare a unor potentiale disfunctionalitati ale Site-ului sau erori de orice alta natura, pretul afisat pe Site poate sa nu fie cel real. In aceste cazuri, Vanzatorul va informa Cumparatorul asupra pretului corect, mentionandu-l in cuprinsul confirmarii Comenzii. Pretul comunicat include TVA.

Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Produselor si Serviciilor astfel cum sunt indicate de catre Vanzator.

Vanzator – societatea comerciala S.C. Scandinavian Decorators S.R.L., societate romana cu sediul social in Soseaua Bucuresti - Ploiesti, nr 44C, Galeriile Mobexpert Baneasa, Magazin BoConcept, sector 1,  Cod postal 015012, Bucuresti, inregistrata la Registrul Comertului al Municipiului Bucuresti cu nr. J40/21007/2021, avand cod unic de inregistrare fiscala RO45293458.

Utilizator – persoana, compania sau orice alta entitate fizica sau juridica inregistrata in cadrul website-ului, care, prin inregistrare, si-a dat acordul cu privire la acceptarea clauzelor specifice de utilizare ale website-ului, respectiv a acceptat sectiunea prezenta de Termeni si Conditii. Calitatea de Utilizator se poate suprapune cu cea de Cumparator, in cazul in care Utilizatorul efectueaza o comanda pe acest website, insa acest lucru nu este obligatoriu.

Website/ site – domeniul www.decorators.ro si subdomeniile acestuia, in cadrul carora este operata platforma/ magazinul online decorators.ro

 1. Dreptul de proprietate intelectuala

Intreg continutul website-ului www.decorators.ro, incluzand, dar fara a se limita la fotografii, imagini, texte, elemente de grafica web, software, este proprietatea Scandinavian Decorators S.R.L..

Utilizarea, in orice modalitate, a elementelor din cadrul website-ului, incluzand, dar fara a se limita la preluare, copiere, transfer, modificare, alterare, fara acordul prealabil, exprimat in scris al Scandinavian Decorators S.R.L. este interzisa si reprezinta fapta ilicita de natura a atrage raspunderea civila si penala.

 1. Crearea unui cont in cadrul website-ul www.decorators.ro

Pentru crearea unui cont in cadrul website-ului www.decorators.ro  Utilizatorul trebuie sa foloseasca o adresa de e-mail valida, fiind modalitatea de comunicare si confirmare a comenzilor plasate de catre Cumparator in cadrul website-ului.

Prin crearea unui Cont, orice Utilizator este de acord cu prezenta sectiune de Termeni si conditii.

Informatii privind prelucrarea datelor cu caracter personal regasiti in sectiunea Politica de confidentialitate, care reprezinta parte componenta a prezentei Sectiuni de Termeni si conditii.

 1. Comunicari publicitare - Newsletter

Orice Vizitator al website-ului se poate abona la Newsletter-ul Scandinavian Decorators. Clientul, Utilizatorul sau Vizitatorul abonat la Newsletter poate renunta oricand la primirea acestor mesaje prin accesarea link-ului de dezabonare din Newsletter-ul transmis.

Informatii privind prelucrarea datelor cu caracter personal regasiti in sectiunea Politica de confidentialitate, care reprezinta parte componenta a prezentei Sectiuni de Termeni si conditii.

 1. Procesul de vanzare online

Scandinavian Decorators S.R.L. se asigura ca informatiile publicate in cadrul website-ului sa fie exacte, corecte si complete, inclusiv descrierea produselor, serviciilor, a preturilor, specificatiilor tehnice. Cu toate acestea este posibil, urmare a unor erori tehnice sau umane sa existe erori in publicarea acestora, erori ce pot viza neconcordante intre imaginea si descrierea produsului, descrieri incomplete privind produsele comercializate, preturile afisate, disponibilitatea produsului (enumerarea este cu titlu exemplificativ).

Scandinavian Decorators S.R.L. se asigura ca preturile indicate in cadrul website-ului sa fie corecte si actualizate in mod corespunzator. In situatia in care sunt identificate erori privind preturile afisate pentru Produsele/Serviciile comercializate, Scandinavian Decorators S.R.L. va informa imediat Cumparatorul despre eroare. In aceasta situatie, Cumparatorul va avea posibilitatea fie de a reconfirma comanda la pretul corect si/sau actualizat fie de a anula Comanda.

Procedura anterior mentionata este aplicabila si in situatia identificarii unor erori esentiale, de natura a afecta procesul de vanzare-cumparare online privind anumite specificatii, descrieri, dimensiuni, elemente componente ale Produselor.

In aceste situatii, Scandinavian Decorators S.R.L. va contacta, atat in scris, cat si telefonic, Cumparatorul utilizand datele de contact indicate pentru inregistrarea/efectuarea comenzii. In cazul in care, Cumparatorul nu poate sa fie contactat, intr-un temen de 3 zile lucratoare de la data sesizarii erorii, comanda va fi considerata anulata si se va informa in acest sens, in scris, Cumparatorul la adresa de email indicata si/sau la numarul de telefon comunicat prin mesaj tip sms.  

Desfasurarea procesului de vanzare prin intermediul website-ului implica aspecte specifice fata de achizitionarea acestora din cadrul magazinului. In acest sens, recomandam sa fie acordata o atentie deosebita urmatoarelor situatii:

 1. i) produsele pot aparea cu diferente de culoare, in functie de dispozitivul utilizat. De asemenea, culorile Produselor comercializate online pot fi diferite decat in realitate.
 2. ii) posibilitatea de a interveni anumite erori de afisare – text si/sau imagine datorita incompatibilitatii cu diferite browsere, pentru care nu putem fi responsabili.

iii) exista posibilitatea ca preturile si/sau specificatiile produselor care se gasesc in cadrul website-ului sa suporte modificari. Comenzile deja acceptate nu vor suferi modificari ale pretului sau specificatiilor produselor, cu exceptia situatiei in care operatiunea de modificare deriva din cauze exoneratoare de raspundere (forta majora, erori tehnice/umane).

 1. iv) imaginile si fotografiile Produselor au caracter orientativ. Pentru o identificare corecta a Produselor trebuie citita descrierea Produsului. De asemenea, recomandam utilizarea optiunii de marire a imaginii.
 2. v) exista posibilitatea ca Scandinavian Decorators S.R.L. sa deruleze diferite campanii publicitare sau promotii. Pentru fiecare astfel de campanii trebuie asumate prevederile Regulamentul de participare, care va fi publicat in cadrul website-ului.

5.1          Comanda online

Website-ul www.decorators.ro ofera posibilitatea utilizatorilor sa plaseze comenzi online, prin adaugarea produselor si serviciilor dorite in cosul de cumparaturi. Cumparatorul are posibilitatea sa parcurga lista Produselor, sa modifice cantitatile si sa confirme intentia de cumparare prin apasarea butonului ‘Finalizeaza comanda’. Termenele indicate in cadrul website-ului privind disponibilitatea de livrare sunt aproximative.

Prin inregistrarea Comenzii online, Cumparatorul este de acord sa fie contactat de catre reprezentantii Vanzatorului (telefonic si/sau email) pentru finalizarea contractului de vanzare-cumparare prin intermediul website-ului. Cumparatorul va primi, ulterior finalizarii Comenzii, un email de validare a procesului de initiere a Comenzii, care nu are rol de confirmare din partea Vanzatorului.  

Confirmarea Comenzii din partea Vanzatorului se va realiza telefonic si/sau prin email. In cadrul confirmarii vor fi stabilite toate aspectele privind finalizarea contractului de vanzare-cumparare. In situatia in care sunt realizate modificari ale Comenzii in urma discutiilor cu reprezentantii Vanzatorului, va fi transmis un email de catre Vanzator cu indicarea tuturor modificarilor operate, precum, daca este cazul, produsele/serviciile suplimentar achizitionate, valoarea de achizitie, termen de plata, modalitate de plata, produsele/serviciile la care Cumparatorul a renuntat.

Cumparatorul se obliga sa furnizeze in acest scop toate informatiile necesare emiterii facturii, in conformitate cu legislatia aplicabila. Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii. Vanzatorul este exonerat de orice raspundere in legatura cu procesul de vanzare si/sau de prestare a serviciilor disponibile, in cazul in care datele indicate de catre Cumparator nu sunt corecte, complete si adevarate.

In situatia unor motive, cauze bine justificate, Vanzatorul are dreptul de a modifica Comanda initiata, procedand la informarea imediata a Cumparatorului privind situatia intervenita. Daca Cumparatorul nu este de acord cu modificarea efectuata, Vanzatorul va considera comanda anulata si va proceda la restituirea sumei platite in termen de maximum 14 zile calendaristice de la transmiterea comunicarii de modificare.

Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul este de acord ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil, pus la dispozitie de Utilizator la crearea contului si/sau la plasarea comenzii, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului in legatura cu Comanda efectuata

Adaugarea unui produs in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi.

Prin transmiterea comenzii va asumati in mod expres ca aveti varsta de peste 18 ani si detineti capacitatea de a incheia contractul de vanzare-cumparare prin intermediul website-ului www.decorators.ro.

Procesul de vanzare prin intermediul website-ului www.decorators.ro implica activitatea de prelucrare a datelor cu caracter personal comunicate.  Informatii privind prelucrarea datelor cu caracter personal regasiti in sectiunea Politica de confidentialitate, care reprezinta parte componenta a prezentei Sectiuni de Termeni si conditii.

5.2          Plata. Modalitati de plata

Modalitatile de plata acceptate de catre Scandinavian Decorators S.R.L.

Pretul Comenzii poate fi platit prin una dintre urmatoarele modalitati, in functie de optiunea Clientului:

 • Plata online cu card - card personal sau al societatii cumparatoare, in conditii de deplina securitate, fara a fi perceput niciun comision suplimentar pentru tranzactii;
 • Plata prin ordin de plata - in baza facturii proforme emise de catre Vanzator in contul mentionat in cadrul Facturii;
 • Plata in numerar la livrare - plata va fi facuta in lei conform Pretului Comenzii si se va face la comisionarul care efectueza livrarea.
 • Plata cu voucher cadou emis de Scandinavian Decorators S.R.L.
 1. Plata online cu cardul

Se pot efectua plati online cu cardul personal sau al societatii.

Plata se face cu ajutorul unui card de debit sau credit. Veti fi redirectionat catre procesatorul de plati online cu care colaboram, iPay BT, pentru ca plata sa se realizeze in conditii de deplina securitate. Este necesar sa completati toate datele pe care iPay le solicita prin intermediul formularului (nume, prenume, numar de card, cod de securitate). Dupa acest moment, suma de bani este blocata in contul tau si poti verifica acest lucru. Daca alegi aceasta modalitate de plata nu iti este perceput niciun comision suplimentar pentru tranzactii.

iPay pune la dispozitia ta un sistem de tranzactionare prin procesare 3D Secure. Acest sistem, 3D Secure, te asigura ca pe parcursul tranzactiei nicio informatie cu privire la cardul tau nu este retinuta pe serverele magazinului sau pe serverele procesatorului de plati, datele tale fiind procesate direct de Visa si Master Card.

Plata in rate

Posesorii, persoane fizice, ai cardurilor de credit emise de catre urmatoarele banci comerciale: Banca Transilvania – Star BT pot achita in rate fixe fara dobanda online. Pentru clientii desemnati mai sus avem urmatoarele facilitati de plata in RATE online:

- posesori ai cardurilor de credit emise de catre Banca Transilvania – Star BT - pot achita in 3, 6 sau 12 rate online.

Plata Ramburs / Plata la livrare

Plata numerar este cunoscuta si ca plata ramburs. Comenzile online cu livrare la domiciliu pot fi platite prin Ramburs Numerar. Plata se face in lei, in limita maxima a 5.000 lei pentru persoanele juridice si a 10.000 lei pentru persoanele fizice, acestea reprezentand valoarea comenzii cu TVA.Plata se va efectua in momentul in care curierul sau echipa The Decorators ajunge cu produsele la adresa de livrare solicitata.

Plata cu ordin de plata

Un consultant The Decorators genereaza o factura proforma si o trimite prin e-mail catre dumneavoastra. Contul bancar este mentionat in factura proforma. Comanda se va procesa dupa ce vor fi semnati Termenii si Conditiile Scandinavian Decorators si se va aproba plata in contul bancar Scandinavian Decorators S.R.L.

Plata cu Voucher Cadou

Fericitii posesori ai Vouchere-lor cadou emise de Scandinavian Decorators S.R.L, le pot folosi ca mijloc de plata in oricare dintre magazinele noastre fizice, dar si online in cadrul website-ului decorators.ro.

Vanzatorul ofera diverse tipuri de reduceri. Reducerile sunt de asemenea acordate si sub forma vouchere care includ, cel mai frecvent, coduri de reducere.

Codurile de reducere si voucherele nu pot fi utilizate in mod repetat cu exceptia situatiilor in care voucherul respectiv stipuleaza in mod expres contrariul.

Voucherele nu pot fi combinate sau utilizate impreuna, decat in situatia in care voucherul respectiv stipuleaza in mod expres contrariul.

In cazul in care reducerea sau cuponul de reducere este utilizat altfel decat in conformitate cu regulile ofertei de reducere, ale voucherului, Vanzatorul are dreptul de a refuza reducerea, voucherul respectiv. Cumparatorul va fi informat in consecinta si i se va oferi posibilitatea de a plasa Comanda fara reducerea solicitata. In cazul unor neintelegeri/neclaritati privind interpretarea regulilor aplicabile reducerilor sau cupoanelor de reduceri, mentiunile cuprinse in sectiunea Termeni si Conditii vor prevala.
Daca plasati o Comanda pentru mai multe produse dintre care unul nu este disponibil, reprezentantul Scandinavian Decorators va va informa corespunzator. Restul Comenzii va fi procesat si expediat conform solicitarii clientului.

Atentie! Pentru comenzi de mobilier personalizat sau comenzi cu valoare mai mare de 3000 RON, pentru procesarea comenzii se plateste un avans de cel putin 60% din valoarea comenzii. 

 Va vom oferi toate detaliile in momentul confirmarii telefonice a comenzii. Pentru intrebari sau sugestii, ne puteti contacta la adresa online@decorators.ro sau la numarul de telefon 0727 355 335.

5.3 Livrarea produselor comandate. Prestarea serviciilor

Livrarea produselor si prestarea serviciilor achizitionate se realizeaza la adresa de livrare definita de catre Cumparator in formularul de Comanda, utilizand Modalitatea de Livrare aleasa in momentul inregistrarii Comenzii si in termenele stabilite pentru fiecare dintre produselele comandate.

Vanzatorul va informa Cumparatorul privind data estimativa de expediere, urmand a fi transmise si informari privind statusul comenzii. Aceasta data de expediere indica momentul in care ne asteptam sa trimitem produsul partenerului nostru care presteaza serviciile de livrare. Vom depune toate eforturile rezonabile pentru a va asigura ca produsele sunt expediate si livrate in intervalul de timp estimat.

Timpul de livrare curge din momentul in care Bunurile comandate sunt expediate din depozitele Vanzatorului si consideram ca nu poate fi mai mare de 30 de zile lucratoare de la data Acceptarii Comenzii, cu urmatoarele exceptii:

 1. i) situatia in care produsele sunt realizate pe comanda, caz in care termenul de livrare se anunta punctual de catre Vanzator, ramanand optiunea Clientului/Cumparatorului, daca mentine sau nu comanda si accepta termenul de livrare, si/sau
 2. ii) situatia in care Vanzatorul modifica termenul de livrare estimat/nu se incadreaza in termenul general indicat, in cazul in care procesul de livrare este afectat din cauza unor circumstante mai presus de puterea de control a Vanzatorului, care vizeaza, fara limitare la, situatii de forta majora si/sau caz fortuit – precum stare de urgenta, stare de alerta, revolte, proteste, incendii, explozii, inundatii, pandemii, blocaje, greve (conflicte de munca), restrictii sau intarzieri care afecteaza transportatorii (ex. interventia autoritatilor in procesul de transport), decizii ale Producatorilor, incapacitatea si/sau intarzierea in obtinerea aprovizionarii de catre Producatori cu materiale adecvate

Astfel, nu putem garanta ca livrarile nu vor fi afectate de probleme neprevazute care afecteaza producatorul produsului sau partenerii nostri de livrare. In situatia in care nu reusim sa respectam expedierea estimata sau data livrarii, va vom contacta pentru a va informa despre data estimata revizuita.

Livrarea Produselor si/sau Serviciilor contractate de catre Cumparator se va face numai in urma confirmarii platii Pretului Contractului, exceptie facand plata realizata in numerar la livrare.

Produsele se afla in ambalajul original si sigilat al producatorului si sunt asigurate pe tot parcursul transportului, pana la livrare, exceptie facand produsele care sunt marcate explicit pe Site ca fiind resigilate sau montate.

Vanzatorul, in cazul in care nu poate executa Contractul motivat de faptul ca Produsul sau Serviciul nu este/nu mai este disponibil, va informa Cumparatorul despre aceasta indisponibilitate, urmand ca Pretul Contractului achitat de catre Cumparator pentru Produsul sau Serviciul indisponibil sa fie rambursat in termen de maximum 14 de zile calendaristice.

In cazul in care Vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, Vanzatorul poate refuza onorarea livrarii, fara ca acest lucru sa se considere o incalcare a Contractului, sau poate stabili un nou termen de onorare a comenzii.

Vanzatorul va depune toate eforturile in vederea mentinerii corectitudinii informatiilor expuse pe Site cu privire la disponibilitatea, pretul si specificatiile produselor comercializate.

Cumparatorul este exclusiv responsabil pentru indicarea corecta a adresei de livrare/prestare a serviciilor, precum si de faptul ca este disponibil la data livrarii produselor, respective la data stabilita pentru prestarea serviciilor. In cazul in care Cumparatorul nu este disponibil personal, poate desemna o terta persoana care sa preia Produsele in numele sau. Reprezentantul Cumparatorului trebuie sa fie o persoana cu capacitatea necesara, respectiv sa fi implinit varsta de 18 ani, pentru a putea primi, in numele Cumparatorului, Produsele.

In sarcina Cumparatorului este obligatia de a se asigura ca exista cai de acces corespunzatoare pentru livrarea, respectiv prestarea serviciilor de montaj, daca acestea au fost achizitionate.

Cumparatorul este exclusiv responsabil pentru verificarea dimensiunii produselor achizitionate si se va asigura ca este spatiu suficient si/sau ca spatiul permite amplasarea Produselor achizitionate.

In cazul in care reprezentantii Vanzatorului considera, in mod rezonabil, ca este posibil ca livrarea in locul indicat de Cumparator este de natura sa deterioreze Produsele sau spatiul/ locatia indicata, il vor informa pe Cumparator si vor inregistra aspectele semnalate in documentul de livrare.

Cumparatorul poate accepta livrarea cu ignorarea aspectelor semnalate, prin furnizarea acordului in acest sens in mod neechivoc, prin document fizic/corespondenta electronica, prin raportare la toate riscurile ce ii sunt aduse la cunostinta de catre Vanzator anterior in aceeasi maniera neechivoca prin intermediul unui suport durabil, insa Vanzatorul va fi in acest caz exonerat de orice raspundere cu privire la eventualele daune/prejudicii cauzate Produselor sau locatiei de livrare ca o consecinta a faptului ca livrarea a avut loc conform instructiunilor Cumparatorului.

In situatia in care, livrarea nu se poate efectua si/sau serviciile achizitionate nu pot fi prestate, din cauza imposibilitatii de acces sau dintr-un alt motiv justificat al Vanzatorului, pe care Vanzatorul nu putea sa il prevada la momentul confirmarii Comenzii si care determina imposibilitatea de executare a obligatiilor contractuale asumate de catre Vanzator, contractul de vanzare-cumparare este desfiintat de drept, fara nicio notificare prealabila din partea Scandinavian Decorators  si fara interventia instantei de judecata.

Livrarea se realizeaza la adresa de livrare definita de catre Cumparator in formularul de Comanda, utilizand Modalitatea de Livrare aleasa in momentul inregistrarii Comenzii si in termenele stabilite pentru produselele comandate.

In cazul in care ati ales plata ramburs, proprietatea Produselor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului, la adresa indicata in Comanda (prin livrare se intelege semnarea de primire a documentului de transport furnizat de transportator).

In momentul receptiei si efectuarii platii integrale cu privire la comanda livrata, se transfera inclusiv dreptul de proprietate asupra produselor catre dumneavoastra. In momentul respectiv, riscul privind pierderea sau deteriorarea, este, de asemenea, transferat Cumparatorului.

Livrarea va fi considerata finalizata atunci cand am livrat produsele la adresa indicata de dumneavoastra

La livrare, produsul (produsele) va fi insotit de urmatoarele documente: factura, aviz, certificat de garantie, certificat de conformitate, schite de montaj (daca nu ati optat pentru montaj oferit de echipe noastre).

5.5 Receptia produselor

La livrarea produselor, documentul care confirma executarea corespunzatoare a livrarii trebuie sa fie semnat de catre Cumparator. Prin aceasta confirmare nu va fi afectat in niciun fel dreptul legal al Cumparatorului de a notifica ulterior Scandinavian Decorators S.R.L. in cazul in care constata un defect sau orice alta lipsa de conformitate a Bunurilor. Dupa semnarea documentelor de livrare, Cumparatorul dobandeste posesia fizica a Produselor comandate. Din acest moment, Cumparatorul preia toate riscurile asupra Produselor, respectiv riscul de pierdere, pieire sau de deteriorare.

Refuzul de semnare a documentului de livrare reprezinta refuzul de acceptare a Produselor.In aceasta situatie, livrarea Produselor nu se va executa.

Inainte de receptionarea Bunurilor de la transportator, Cumparatorul are obligatia de a verifica daca ambalajul este intact si de a notifica imediat transportatorul in legatura cu orice defecte sesizate.

In cazul in care ambalajul nu este intact, Vanzatorul recomanda Cumparatorului sa refuze receptia Bunurilor de la transportator si sa transmita un email de informare Vanzatorului la adresa de email online@decorators.ro. Prin semnarea de primire, Cumparatorul confirma ca ambalajul Bunurilor este intact.

Daca suspectati ca Bunurile au suferit deteriorari in timpul transportului, care nu au fost semnalate la receptia bunurilor de la transportator, va rugam sa ne contactati in termen de 2 zile de la livrarea acestora, la adresa de e-mail: online@decorators.ro, atasand poze atat cu coletul cat si cu produsul deteriorat. 

In cazul in care, din motive imputabile Cumparatorului (cum ar fi, dar fara a se limita la: refuzul de primire a coletului, absenta de la adresa de livrare comunicata, refuzul achitarii contravalorii coletului), Bunurilor trebuie livrate in mod repetat sau printr-o metoda de livrare diferita de cea solicitata initial prin Comanda, Cumparatorul are obligatia de a suporta toate costurile ocazionate de livrarile repetate.

 1. Politica de returnare a produselor de catre Cumparator

Potrivit legislatiei in vigoare, Cumparatorul isi poate exercita dreptul de retragere din Contract in termen de 14 zile calendaristice de la livrarea Produselor sau de la incheierea contractelor in cazul Serviciilor. In acest interval de timp Produsele si/sau Serviciile achizitionate de Cumparator de la Scandinavian Decorators S.R.L. pot fi returnate, fara sa fie nevoie de precizarea unor motive de retur, iar sumele platite vor fi rambursate.

Conform legislatiei, acest drept este prevazut doar pentru Cumparatorii persoane fizice. Astfel, prin Cumparator, in acest context se va intelege exclusiv cumparatorul persoana fizica. Ca urmare, dreptul de retragere nu va fi valabil in cazurile in care documentele insotitoare ale Comenzii au fost emise pe numele unei persoane juridice.

Pentru a-si exercita dreptul de retragere, Cumparatorul trebuie sa informeze Vanzatorul cu privire la decizia sa de a se retrage din Contract, utilizand o declaratie neechivoca, trimisa prin e-mail pe adresa online@decorators.ro. In aceasta situatie, Vanzatorul va transmite Cumparatorului, fara intarziere, prin e-mail, confirmarea de primire a cererii de retragere.  Confirmarea de primire a cererii de retragere nu vizeaza acceptarea returului.

Pentru a respecta termenul-limita de retragere este suficienta trimiterea comunicarii privind exercitarea dreptului de retragere inainte de expirarea perioadei de retragere.

Scandinavian Decorators va accepta ca retur produsele care:

Un produs este acceptat la retur numai cu respectarea urmatoarelor conditii:

 • Cumparatorul trebuie sa prezinte in original bonul de casa si/sau a facturii aferente;
 • Cumparatorul trebuie sa returneze produsul functional, in parametri normali, in aceleasi conditii si in aceeasi stare in care a fost cumparat/livrat;
 • Produsul returnat nu trebuie sa prezinte urme de folosinta, uzura, deteriorari mecanice, lovituri, ciobituri, socuri mecanice, electrice etc.;
 • Produsul returnat nu trebuie sa fi fost supus niciunei interventii de tip service, reparatii sau orice alta interventie neautorizata;
 • Produsul trebuie sa fie returnat in ambalajul sau original si insotit de accesoriile sale originale, daca e cazul. Lipsa sau deteriorarea etichetelor sau a marcajelor de pe produs sau ambalaj atrage refuzul de returnare a produsului;
 • Returul se face cu etichetele initiale intacte, certificatul de garantie in original si toate documentele cu care a fost livrat produsul;
 • Produsele nu fac parte din categoria produselor care, prin natura lor, nu pot fi returnate, cu exceptia cazului in care sunt sigilate;

Sunt exceptate de la dreptul de retragere Contractele privind:

 • Produsele care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid, de exemplu, dar nereducandu-se la acestea, saltele, topuri de saltele, cearsafuri, parfumuri, etc.
 • Produse confectionate dupa specificatiile prezentate de Cumparator sau personalizate.
 • Produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de Cumparator.
 • Produse care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente.
 • Produsele care sunt destinate consumului imediat.
 • Produsele carora cumparatorul le-a indepartat sigiliul de protectie

Vanzatorul are dreptul de a inspecta Produsele returnate pentru verificarea conditiilor de retur. 

Avand in vedere natura si specificul Produselor comercializate, Vanzatorul are dreptul de a refuza orice produs returnat, care nu intruneste cerintele conditiile de returnare si care nu poate fi revandut ca un produs nou.

 

Bunurile returnate care prezinta urme de uzura (pete, zgarieturi, indoituri, fisuri, lovituri etc.) se accepta retur numai dupa aducerea lor la conformitate, implicand costurile de igienizare, cosmetizare, reparare, inlocuire a eventualelor piese deteriorate si aducere la o forma comerciala in vederea vanzarii ca produs Reconditionat / Resigilat.

Vanzatorul are dreptul ca in situatia in care se returneaza Produse care prezinta  urme de uzura (pete, zgarieturi, indoituri, fisuri, lovituri etc.) sa accepte returul numai dupa aducerea Produselor la conformitate, implicand costurile de igienizare, cosmetizare,reparare, inlocuire a eventualelor piese deteriorate si aducere la o forma comerciala in vederea vanzarii ca produs Reconditionat / Resigilat.

 

Vanzatorul are dreptul de a retine contravaloarea aferenta diminuarii valorii Produsului in situatia in care Cumparatorul exercita dreptul de retragere dupa ce a utilizat Produsele, intr-o masura ce depaseste limita necesara pentru stabilirea naturii, calitatii si/sau a modului de functionare a Produsului achizitionat. Valorea finala se stabileste in functie de valoarea pieselor ce trebuie inlocuite si a manoperei de reconditionare sau ca diferenta dintre valoarea initiala a produsului nou si valoarea de revanzare a produsului folosit.

Pentru claritate, din pretul total al Bunului returnat, Vanzatorul va retine o suma de bani ce reprezinta diminuarea valorii Bunului in proportie de 20%-50% din valoarea initiala a Bunului, dupa caz. Contravaloarea taxei de diminuare va fi comunicata catre Cumparatorului la receptionarea si efectuarea inspectiei Produselor returnate.

Cumparatorul va suporta costul direct al returnarii produselor, acesta este responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezulta din manipulari, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii produselor.

Returnarea produselor se poate efectua prin curier sau direct la sediul comercial al Vanzatorului, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, in decurs de maximum 14 zile de la data comunicarii retragerii. Toate aceste costuri de retur sunt suportate de client.

In cazul in care dreptul de retragere/ returul este acceptat, Vanzatorul va efectua rambursarea pretului tranzactiei in termen de 14 zile lucratoare de la data receptionarii si inspectiei Produsului returnat.

 1. Restituirea sumelor provenite din cererea de retur acceptata de catre Vanzator se va face in urmatoarele conditii:
 2. Pentru sumele achitate in numerar in magazin, restituirea se va face tot in numerar, in cazul in care returul are loc in aceeasi zi cu data achizitionarii;
 3. Pentru sumele achitate prin ordin de plata sau prin card bancar, restituirea se va face prin virament bancar, in contul bancar din care s-a efectuat plata sau in contul bancar indicat de client prin cererea de retur;

iii. In cazul in care produsul returnat a fost achizitionat cu plata in rate (cu card de credit), restituirea se va face prin transmiterea catre banca a unei solicitari de anulare a tranzactiei;

 

 1. Confidentialitate

Scandinavian Decorators S.R.L. va asigura confidentialitatea datelor dumneavoastra, respectiv a datelor de autentificare, a parolei si a tuturor informatiilor furnizate in legatura cu contul creat pe Site si orice alte date pe care le furnizati catre Scandinavian Decorators S.R.L., in conformitate cu Politica de confidentialitate. Cu toate acestea, este responsabilitatea dumneavoastra de a pastra detaliile de cont confidentiale si de a nu le divulga catre terti. Prin acceptarea Termenilor si Conditiilor sunteti de acord sa informati Scandinavian Decorators S.R.L.  in cel mai scurt timp posibil daca aveti, in mod rezonabil, suspiciuni ca securitatea contului dumneavoastra este in pericol.

 1. Conformitatea produselor. Garantii. Reclamatii

Produsele comercializate in cadrul website-ului www.decorators.ro beneficiaza de garantia legala de conformitate de 2 ani, conform dispozitiilor exprese ale Legii nr. 499/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora.

Lipsa de conformitate aparuta in termen de 6 luni de la livrarea produsului se prezuma ca a existat la momentul livrarii acestuia. Pe aceasta perioada, daca lipsa de conformitate nu se datoreaza actiunii Cumparatorului (montaj defectuos, utilizare necorespunzatoare instructiunilor) si este adusa in atentia Vanzatorului in termen de doua luni de la data la care Cumparatorul a constatat-o, Vanzatorul isi asuma responsabilitatea repararii sau inlocuirii Produsului pe cheltuiala sa.

Vanzatorul se obliga sa livreze cumparatorului Produse care sunt in conformitate cu contractul de vanzare-cumparare. Se considera ca Produsele sunt in conformitate cu contractul de vanzare-cumparare daca:

– corespund descrierii facute de Vanzator si au aceleasi Specificatii ca si produsele pe care Vanzatorul le-a prezentat Cumparatorului ca mostra sau model;

– corespund oricarui scop specific solicitat de catre Cumparator, scop facut cunoscut Vanzatorului si acceptat de acesta la incheierea contractului de vanzare-cumparare;

– corespund scopurilor pentru care sunt utilizate in mod normal produsele de acelasi tip;

– fiind de acelasi tip, prezinta parametri de calitate si performante normale, la care Cumparatorul se poate astepta in mod rezonabil, date fiind natura Produsului si declaratiile publice privind caracteristicile concrete ale acestuia, facute de Vanzator, de producator sau de reprezentantul acestuia, in special prin publicitate sau prin inscriere pe eticheta produsului.

Vanzatorul nu este raspunzator pentru declaratiile publice daca nu a cunoscut si nu ar fi putut, in mod rezonabil, sa cunoasca declaratiile in cauza, declaratia fusese corectata la momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare, sau daca decizia de a cumpara Produsul nu putea fi influentata de declaratiile publice in cauza.

Nu se considera a fi lipsa de conformitate daca in momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare Cumparatorul a cunoscut sau nu putea, in mod rezonabil, sa nu cunoasca aceasta lipsa de conformitate ori daca lipsa de conformitate isi are originea in materialele furnizate de Cumparator.

Vanzatorul acorda, pe langa garantia legala de conformitate, o garantie comerciala care incepe de la data receptionarii produselor de catre Client, astfel:

– mobilier – 2 ani (pentru deficiente calitative);

– accesorii pentru casa– 30 zile pentru tesaturi, tricotaje, confectii si articole textile precum paturi, prosoape, covoare, perdele, huse de canapea, tesaturi decorative (fire neuniforme, culoare nefixata, rezistenta slaba a vopsirilor si a imprimeurilor, decolorare prin spalare sau prin frecare, modificari dimensionale peste limitele admise, cedarea sau migrarea colorantilor, cusaturi desfacute sau ochiuri scapate), sticlarie, ceramica, portelan (decor sau luciu nefixat, exfolierea acoperirilor, accesorii insuficient consolidate), corpuri de iluminat (defectare sub durata minima de functionare declarata de producatori, legaturi electrice interne intrerupte, imbinari nerezistente).

Spargerea Produselor sau componentelor din sticla sau zgarierea Produselor dupa receptie sunt riscuri asumate integral de Cumparator si nu formeaza obiectul garantiei.

Garantia nu se aplica daca produsul a fost depozitat, asamblat, montat incorect, folosit in mod necorespunzator, deteriorat, modificat sau curatat prin metode incorecte sau cu agenti nepotriviti de curatare. Garantia nu acopera defectele de uzura, taieturi sau zgarieturi sau deteriorari cauzate de impact sau accidente. Garantia nu se aplica daca Produsul a fost utilizat cu nerespectarea instructiunilor/specificatiilor de utilizare sau a fost utilizat in alte scopuri decat cel comunicat de catre Vanzator sau conform scopurilor pentru care tipul de produs este utilizat in mod normal.  

Reclamatiile privind lipsa de conformitate a Produselor/Serviciilor achizitionate vor fi adresate Vanzatorului – S.C. Scandinavian Decorators S.R.L., societate romana cu sediul social in Soseaua Bucuresti - Ploiesti, nr 44C, Galeriile Mobexpert Baneasa, Magazin BoConcept, sector 1,  Cod postal 015012, Bucuresti, inregistrata la Registrul Comertului al Municipiului Bucuresti cu nr. J40/21007/2021, avand cod unic de inregistrare fiscala RO45293458, e-mail la adresa online@decorators.ro, sau direct la sediul acestuia.

Orice reclamatie trebuie sa fie insotita de factura si certificatul de garantie. In termenul de garantie Cumparatorul are dreptul de a cere repararea gratuita, intr-o perioada rezonabila sau inlocuirea produsului cu deficiente calitative, daca aceste deficiente nu sunt cauzate de nerespectarea de catre Cumparator a instructiunilor de utilizare si intretinere. In functie de disponibilitatea producatorului si de locul unde a fost fabricat produsul, Vanzatorul isi va impune sa repare sau sa inlocuiasca produsul, pe durata garantiei, intr-un termen maxim de 15 zile.

Produsul inlocuit beneficiaza de aceeasi garantie ca si un produs nou. Defectele aparute in termenul de garantie ca urmare a unor vicii ascunse, confirmate prin expertize tehnice de catre un serviciu specializat, se repara gratuit.

 1. Forta majora

Niciuna dintre parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora, in conformitate cu legislatia in vigoare.

 1. Legea aplicabila – jurisdictia

Contractul este supus legii romane si se coroboreaza cu dispozitiile OUG 34/2014 privind drepturile Cumparatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative si ale Legii nr. 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora.

Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Cumparator se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.

Scandinavian Decorators S.R.L. isi rezerva dreptul de a modifica sau de a adauga noi conditii in ceea ce priveste utilizarea Website-ului, in orice moment. Scandinavian Decorators S.R.L.  isi rezerva dreptul de a modifica sau actualiza orice serviciu sau drept de utilizare al oricarui serviciu, in orice moment fara un anunt prealabil.