Nu numai roz! 4 idei de amenajare a unei camere pentru o fata

Când amenajați o cameră pentru o fată, merită să ne amintim că este un loc care are un impact direct asupra dezvoltării ei. O amenajare potrivită va permite să se bucure de distracție fără griji, somn liniștit și va fi un loc propice pentru dezvoltarea intereselor. Este și un spațiu în care o tânără își descoperă talentele.

Dormitorul fetelor nu este strict necesar să fie umplut cu accesorii roz și decorațiuni care te duc cu gandul la bomboane. Cel mai bine este să luați în considerare părerea fiicei dvs. atunci când ii amenajați camera, pentru că ea ar trebui să se simtă cel mai bine în acest spațiu și să îi reflecte personalitatea sa. Lasându-i libertatea de exprimare, va deveni astfel un loc în care își va dori să se întoarcă după școală și să-și petreacă timpul liber. 

Îi puteți oferi fiicei dumneavoastră alegerea culorilor, a finisajului mobilierului și a tuturor accesoriilor care o vor însoți în timp ce își caută propriul drum – indiferent unde o va duce. Aranjându-și camera independent, iși va exprima independența și preferințele, construind încrederea în sine.

Iată câteva sugestii de cum să decorați o cameră care va atrage atenția unei  tinere domnișoare.

interior design VOX

Copilul dumneavoastră se va regăsi mai bine într-un interior bine organizat, atunci când are la îndemână tot ce este necesar pentru dezvoltarea sa.

Camera proprie - fortăreața fiecărei fete

Indiferent de vârstă, avem nevoie de un cămin confortabil și sigur în care să putem evada de tot restul lumii. Indiferent ce se întâmplă afară, există întotdeauna cei patru pereți familiari, un pat cald și o ceașcă din băutura ta preferată. Cu copiii nu este diferit - deși socializarea joacă un rol important în dezvoltarea lor, un moment pentru sine este la fel de important.

Oferându-le un spațiu de odihnă, îi învățăm importanța de a avea grijă de liniștea lor sufletească.

Pentru o fată, însă, camera ei nu este doar un colț în care se poate ascunde uneori. Această cameră îi servește ca dormitor, precum și ca loc de studiu sau de joacă. Spațiul trebuie delimitat clar în zone destinate fiecăreia dintre aceste activități, astfel încât să nu interfereze între ele. Copilul tău va înțelege mai bine când este timpul să se distreze și când să facă temele, atât timp cât nu este distras de prea mulți stimuli. Dispunerea ergonomică a biroului va ajuta sa rămână concentrat in timp ce citește manualul, în timp ce un covor moale va defini perfect limitele unei case de papuși temporare.

Pentru a sprijini o adolescentă, merită să alegi echipamente pentru camera ei care să țină pasul cu nevoile în continuă creștere. Soluția ideală va fi mobilierul VOX Young Users, care poate fi completat de-a lungul anilor cu module și sertare suplimentare, mărind spațiul de depozitare.

Datorită platformei spațioase de sub dulap, va câștiga nu numai un container mobil pentru colecția în creștere de animale de pluș, ci și o bancă confortabilă. Pentru a obține un scaun confortabil pentru prieteni, trebuie doar să adaugi câteva perne.

Panourile decorative metalice de pe usa mobilierului vor face mai usoara ajustarea decorului la gustul evolutiv al fiicei dumneavoastră. Ea va avea o gamă completă de culori din care să aleagă - de la roz bombon și violet, la verde energizant și galben, la gri atenuat și negru intens. De asemenea, va fi însoțit de diverse modele și grafică comică. Pe astfel de fronturi, ea va putea să deseneze și să le atașeze magneți.

Cum să aranjezi o cameră pentru o fată?

Atât copiii, cât și adulții simt nevoia să se exprime, mai ales în locul în care se află zilnic. Deși este bine să urmarești aspectele practice în cazul mobilierului, merită să lași alegerea decorațiunilor pentru camera fiicei tale în seama ei. Drept urmare, decorul va reflecta gustul și interesele ei individuale. În plus, simpla înlocuire a accesoriilor va necesita mai puține resurse decât o renovare completă.

Astfel, în dormitorul unei tinere care adoră călătoriile, poate exista un glob de plută cu pinuri care permit marcarea țărilor vizitate, iar în dormitorul unei iubitoare de animale - o poză cu animalul de companie preferat.

Un copil care ia parte activ în amenajarea propriei camere simte că opinia lui contează. Împreună cu părintele creează un spațiu care îi permite să se dezvolte, să se odihnească și să se joace fără griji. Cei mai tineri își modelează încet propriile opinii și preferințe, înconjurându-se cu obiecte care îi inspiră și îi motivează să se schimbe. Cea mai bună amenajare a unei camere pentru o fată este cea în care aceasta se află în centru.

Nu numai trandafiri

Culorile selectate în mod corespunzător pot stimula, facilita concentrarea sau pot calma, așa că înainte de a lua o decizie cu privire la tema principală într-o cameră pentru o fată, merită să vă întrebați în ce dispoziție doriți să o puneți. În prezent, nuanța preferată a fiicei este rezervată cel mai bine articolelor ușor de înlocuit, cum ar fi fronturile mobilei inteligente VOX Concept, iar pentru restul echipamentelor, alegeți nuanțe universale. În acest fel, îi vom arăta copilului că nevoile lui sunt importante, dar vom evita schimbări costisitoare în viitor.

Deși un spațiu feminin este adesea asociat cu un regat de bomboane, rozul delicat nu trebuie să domine aranjamentul. Și alte pasteluri vor arăta bine - mai ales în combinație cu alb atemporal și lemn deschis. Merită să oferiți o șansă lavandei, galbenului deschis sau mentei, ceea ce este grozav nu numai în camera unui băiat. Lămpile crem lângă pat vor ajuta la construirea unei atmosfere confortabile.

Funcțional și îngrijit

Menținerea ordinii în camera unui copil nu este o sarcină ușoară. Această problemă va fi rezolvată prin transformarea curățeniei într-o formă de divertisment. Orice dulapuri, containere și organizatoare care sunt la îndemâna fiicei vor fi utile, începând cu un coș de iută pentru animalele ei preferate de pluș.

Învățarea unei bune organizări va fi facilitată de un pat supraetajat care va crește odată cu fetița dumneavoastră. Containerele la îndemână de lângă scară și sacii de pâslă atârnați pe balustradă vor găzdui o mulțime de lucruri mici. Articolele mai mari pot fi așezate în containere mobile, ceea ce vă va permite și să organizați întreaga garderobă. Când nevoile ei cresc, este suficient să adăugați încă o piesă de mobilier funcțională.

Un loc grozav pentru a studia

În camera unei fete, ar trebui să existe un iluminat care va alunga coșmarurile și va crește confortul de zi cu zi. Pentru a nu expune ochii în curs de dezvoltare la o lumină puternică, merită să folosiți mai multe lămpi reglabile. Sub tavan poate fi amplasat un abajur din ratan, care va umbri becul, aruncând umbre fermecătoare. Când își face temele, va avea nevoie de o lampă de birou cu o cutie de instrumente, datorită căreia literele vor deveni mai clare, iar un stilou de rezervă va fi întotdeauna la îndemână.

De asemenea, merită să aveți grijă de coloana vertebrală a copilului alegând un scaun ergonomic. Scaunul potrivit îi va proteja de defecte posturale în ciuda multor ore de studiu.

Un scaun de birou pivotant cu cotiere și un spătar înalt care va ușura spatele va fi util. Genunchii trebuie să fie în unghi drept și picioarele să se sprijine complet pe podea. O poziție confortabilă o va ajuta să se concentreze pe materialul analizat, iar datorită roților din cauciuc, podeaua va rămâne în stare perfectă.

Blatul spațios al mesei va fi, de asemenea, un suport neprețuit în dobândirea de cunoștințe. În primul rând, puteți întinde cărți și caiete pe el, iar după rezolvarea problemelor de matematică - un laptop. Biroul Nest cu dulap și sertar nu va ocupa mult spațiu în cameră și va găzdui și manualele nefolosite în prezent. Este o idee bună să puneți coșul Geo pentru hârtie într-un locaș inteligent. Atunci este suficientă o mișcare a mâinii pentru a scăpa de notițele mototolite.

4 idei de amenajare a unei camere pentru o fată

O cameră bine organizată pentru o fată îi va permite să-și exploreze liber propriul potențial. Exprimându-vă acceptarea și sprijinul pentru interesele fiicei dumneavoastră, veți crea pentru ea un spațiu care o va ajuta să devină tot ce își dorește.

Participarea la amenajarea propriului spațiu în lume îți oferă încrederea de care ai nevoie pentru a-ți dezvolta talentele și a-ți trasa propriul drum în viață. Iată o mână de inspirație pe care ați putea să le găsiți utile.

1. O oază pentru un iubitor de natură

Decor de stejar și culori luminoase și calme, printre care frunzele verzi luxuriante joacă rolul principal. Astfel de împrejurimi vor atrage iubitorii de natură de toate vârstele. Combinația dintre căldura materiilor prime naturale și pereții albi va favoriza momentele de liniște și va face camera fetei să pară mai spațioasă. Accesoriile funcționale pentru rafturi vor facilita organizarea și vor ajuta la economisirea spațiului care poate fi folosit pentru și mai multe plante în ghivece.

Îngrijirea regulată a plantelor verzi învață responsabilitate și regularitate, la fel ca și îngrijirea unui animal de companie. Cu toate acestea, merită să fiți atenți la ce flori sunt sigure pentru animalul dvs. de companie și, de asemenea, să îi oferiți un pat confortabil. Dulapul pentru animalul de companie se potrivește discret cu mobilierul, oferind un cuib confortabil pentru somnul patrupedului.

De asemenea, ar trebui să ne amintim de o cuvertură moale, care va proteja așternutul împotriva căderii părului animalelor de companie.

2. Camera unui fan de desene animate

Într-o lume de basm, orice se poate întâmpla: de la animale vorbitoare la o ploaie de bomboane. Înconjurată de motive din cărțile și filmele ei preferate, tânăra domnișoară are mai multe șanse să adoarmă în afara dormitorului părinților ei. Diverse elemente ale aranjamentului se pot referi la personaje provocându-i un zâmbet larg pe față. Un perete decorat cu imagini sau tapet grațios va fi un început excelent atunci când căutați răspunsuri despre cum să decorați o cameră pentru o fetiță de câțiva anișori.

Figurinele și animalele de pluș asociate cu animațiile sale iubite vor ajuta la evidențierea bibliotecii într-o nuanță veselă. Sistemul inovator Creative oferă sute de combinații unice de culori și finisaje, datorită cărora putem avea o bază de vis pentru cele mai prețioase comori. Masa copiilor va oferi un suport perfect pentru un creion și o bucată de hârtie, iar un însoțitor fidel - caracatița - va oferi sfaturi în greutățile creării.

Este suficient să adăugați un scaun suplimentar și un pat pentru a crea o cameră funcțională pentru frați.

3. Interiorul sufletului artistic

Talentele apar la vârste diferite, dar copiii foarte mici manifestă anumite predispoziții. Petrecerea timpului liber pictând intens pagini de colorat sau distracția pe peretele din sufragerie sunt indicii ale abilităților ascunse. Pentru a ajuta la dezvoltarea lor și, în același timp, pentru a răspunde nevoilor unei fiice adolescente, merită să îi punem la dispoziție un blat de masă care să îi permită să creeze proiecte din ce în ce mai ambițioase. Pe biroul Stige își va așeza comod lucrarea, iar când va rămâne fără timp să o termine, o va pune într-o cutie verticală pentru a reveni la ea mai târziu.

Dacă acoperim unul dintre pereți cu vopsea neagră cu efect de tablă de scris, fetița va putea oricând să-și dea frâu liber creativității. O alternativă compactă la această soluție este o farfurie Tizo cu două fețe și un set de cretă colorată. De asemenea, merită să așezi pe birou suporturi practice pentru creioane, datorită cărora copilul va fi mai ușor să păstreze ordinea.

Alte lucruri mici utile vor ajuta la organizarea sertarelor cu un sistem de închidere silentioasă.

4. Camera pasionaților de tehnologie

Dacă fiica dumnevoastră nu încetează să vorbească despre știri IT și despre aplicații care apar în mod constant, merită să îi oferiți condiții optime pentru dezvoltarea pasiunii sale. Un birou de colț oferă suficient spațiu pentru un monitor suplimentar, unde ea poate învăța elementele de bază ale programării. Un scaun pivotant confortabil vă va permite să observați ambele ecrane în același timp. Datorită formei sale funcționale, blatul mare de masă se va potrivi chiar și într-un colț înclinat din mansardă.

Organizatoarele minimaliste pentru obiecte mici vor face mai ușor să vă păstrați biroul ordonat, iar căștile puse pe un cuier amuzant în formă de maimuță vor fi întotdeauna la îndemână. Lampa discretă Muse va ajuta la iluminarea spațiului de lucru. Pentru a anima amenajarea unei camere pentru o fată, este suficient să adăugați accesorii colorate. Daca nu se mai potrivesc gustului său, le putem înlocui ușor cu altele noi, păstrând baza universală.

O cameră pentru o fată este un spațiu în care crește un viitor medic, ilustrator sau programator. În cele patru colțuri ale sale, ea învață valorile de bază și își caută propriul drum în viață. Pentru a-i fi mai ușor, merită să introduci un mobilier funcțional și să permiti libertatea de exprimare, întărind încrederea în sine a fiicei sale. Indicarea individuală a decorațiunilor și a accesoriilor vă va permite să aranjați un loc în care o tânără poate fi ea însăși - orice înseamnă asta pentru ea.


Lasa un comentariu

Comentariile trebuie aprobate inainte de a fi publicate

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.