Ghidul complet pentru ingrijirea mobilierului: cum sa-ti ingrijesti si sa-ti pastrezi mobilierul intr-o forma impecabila

Mobilierul este esential pentru confortul si functionalitatea casei, de la canapele si fotolii la mese si dulapuri. Este important sa il ingrijim corespunzator pentru a-l pastra in stare buna pe termen lung. In acest articol vom discuta despre diferitele metode de ingrijire a mobilierului, de la curatarea si intretinerea zilnica la reparatiile si restaurarile necesare pentru a-l pastra in stare buna pe termen lung, acoperind toate tipurile de mobilier, de la lemn la tapiterie din piele si tesaturi.

Mereu un look impecabil! Ghid de ingrijire al mobilierului. 

Sfaturi de ingrijire pentru materiale textile

Materialele textile de lux au culori delicioase, texturi imbietoare si confort somptuos, dar curatarea lor poate parea intimidanta. Insa, cu sfaturile noastre simple dar eficiente, iti va fi usor sa iti mentii decorul casei proaspat si stralucitor pentru multi ani de acum inainte.

Aspirarea. Inlatura particulele de praf distrugatoare prin simpla aspirare usoara a tapiteriei intr-un mod regulat. Insa folositi intotdeauna accesoriul-perie cu perii moi pentru a nu risca sa prindeti din greseala fire din tesatura.

Fara lumina directa a soarelui, fara chimicale. Lumina directa a soarelui va decolora textilele, facandu-le sa arate complet neatragatoare si plictisitoare. De asemenea, produsele chimice (cum ar fi acetona sau diluantul de vopsea) se afla cu siguranta in categoria produselor de ingrijire care trebuie evitate. Acestea cauzeaza decolorari si pete. Limitati de asemenea si nivelul de umiditate, caci acesta cauzeaza mucegaiul si nu numai.

Protectie. Pentru ingrijire extra, puteti aplica o protectie pentru materialele textile. Unele materiale vin pretratate, facandu-le rezistente la pete. Fiti pregatiti si asigurati-va ca mobilierul dumneavoastra isi va reveni fara deteriorari permanente.

Dragoste pentru perne. Nu este neobisnuit pentru anumite materiale textile sa dezvolte cute si depresiuni, in special dupa transport. Bateti usor pernele pentru a-si recapata forma initiala si intindeti in mod regulat materialele pentru a evita deformarea lor. Si amintiti-va sa intoarceti pernele moi adesea pentru a nu deveni inegale.

Pernele sunt un element esential al confortului in pat sau canapea, dar este important sa le ingrijim corespunzator pentru a le pastra in stare buna pe termen lung. In primul rand, este important sa le spalam periodic, deoarece acestea pot acumula acarieni si alte microorganisme care pot cauza alergii si probleme respiratorii. In functie de materialul din care sunt facute pernele, acestea pot fi spalate in masina de spalat sau curatate manual.

Pentru pernele din pene sau puf, este recomandat sa le spalati la o temperatura joasa si sa le uscati la aer liber sau in uscatorul cu aer cald, dar evitand ciclul de uscare cu caldura. Pernele din spuma sau memory foam pot fi spalate la o temperatura medie, dar trebuie sa fie uscate cu atentie pentru a evita distorsionarea lor.

Este important sa rotim pernele si sa le schimbam la un anumit interval de timp, deoarece acestea pot pierde din suportul si confortul lor cu utilizare regulata.

Este, de asemenea, important sa le ferim de expunerea la lumina directa a soarelui si umezeala, deoarece acestea pot deteriora materialul si pot duce la pierderea formei si a suportului.

Ghid de ingrijire al mobilierului Perne decorative The Decorators

Impecabil de curat. Se intampla accidente. Daca se intampla sa versi o cana de cafea, rezista impulsului de a baga la masina de spalat materialul in cauza. In schimb, tamponeaza zona cu o carpa curata si uscata sau cu hartie absorbanta. Evitati sa puneti prea multa presiune sau sa frecati, acestea cauzand petele sa patrunda adanc in fibre, facandu-le mult mai dificil de indepartat. Pentru pete dificile, recomandam in schimb produsele de curatare pentru textile.

Doar curatare chimica. Puteti curata chimic numai husele detasabile, dar numai in cazuri extreme. In principal, datorita faptului ca o curatare chimica cauzeaza contractare temporara. Daca va aflati in aceasta situatie, intindeti un pic materialul inainte de a-l repozitiona.

Ghid de ingrijire al mobilierului PieleThe Decorators 

Sfaturi de ingrijire pentru piele

Tapiteria din piele este atemporala, insa simbolizeaza luxul contemporan la maximum. Ca o alegere ce reflecta stilul de viata, designul din piele eleveaza estetica casei tale si aduce caracter si confort durabil pentru multi ani. Intrebarea este insa, cum faci sa arate mereu ca noua? Ei bine, va puteti relaxa stiind ca, oferind putina ingrijire, pielea ramane moale, cu o culoare vie si mereu de lux.

Punandu-va la dispozitie o gama larga de tapiterii de piele in colectia noastra, aveti libertatea de a decide ce varianta vi se potriveste cel mai bine pentru stilul dumneavoastra de viata. De exemplu, daca aveti copii mici sau animale de companie, o piele corectata ofera o mentenanta mult mai usoara. Cu toate acestea, indiferent de alegerea dumneavoastra, intretinerea regulata va asigura ca tapiteria din piele va arata ca noua.

Atunci cand plasezi mobilierul din piele in interiorul casei tinand cont si de necesitatile acestuia, se va pastra in conditie excelenta. Cel mai important este sa nu il amplasati in lumina directa a soarelui pentru mult timp, pentru a evita decolorarea sau craparea. Acest lucru se intampla atunci cand pielea se usuca. Prin urmare, piesele de mobilier sunt cel mai bine amplasate la un metru distanta de seminee sau sobe si la cel putin 30 cm de radiatoare sau alte surse de caldura.

Intinderea si formarea de cute in timp reprezinta unele dintre cele mai captivante calitati ale pielii, aducand caracter unic in timp. De la inceput si pe tot parcursul acestui proces natural, recomandam tratarea pielii cu produse profesionale de tratare a pielii, de la doua pana la patru ori pe an. Aceste formule speciale hidrateaza pielea pentru a o apara impotriva decolorarii, in timp ce isi va pastra moliciunea. Prin aceste tratamente, mobilierul dumneavoastra isi va forma frumos caracterul unic, cu un aspect nou intact.

Ghid de ingrijire al mobilierului Lemn The Decorators 

Sfaturi de ingrijire pentru lemn

Puteti aduce cu usurinta caldura si caracter in casa dumneavoastra prin adaugarea de piese de mobilier din lemn masiv sau furnir de calitate premium. Si, din fericire, mentinerea frumusetii lor naturale este la fel de simpla. Cu putina dragoste si atentie, mobilierul dumneavoastra va ramane frumos pentru totdeauna.

Desi piesele noastre de mobilier din lemn nu necesita tratament initial, aveti grija la locul in care le amplasati in relatie cu aparatele de climatizare si sursele de caldura din locuinta dumneavoastra. Aceste conditii aspre pot provoca deformari nedorite, decolorare, fisurare si/sau indoire.

The Decorators Ghid de ingrijire al mobilierului Mobilier de lemn

Faceti cunostinta cu microfibra, cel mai bun prieten al noului dumneavoastra mobilier. Acest material moale este ideal pentru stergerea prafului si a murdariei, fara a va teme de deteriorare. Pentru momentele cand doar sa stergi praful nu este suficient, inmuiati carpa in apa calduta cu o cantitate mica de detergent cu pH neutru si stergeti suprafata rapid, apoi finisati cu o carpa uscata.

Evitati sa utilizati tratamente chimice pentru lustruit sau ulei pe mobilierul de interior, acestea pot reduce luciul sau pot provoca striatii nedorite. Pe de alta parte, lemnul de exterior trebuie tratat cu ulei de mobilier de exterior de doua ori pe an pentru a-si mentine stralucirea calda.

Va doriti sa protejati suprafata de obiecte fierbinti si/sau umede, dar nu faceti asta cu ajutorul unei reviste sau a unui ziar. Cerneala de pe acestea poate pata cu usurinta sau poate actiona ca un adeziv sub caldura. In schimb, folositi protectii speciale pentru pahare, cani sau farfurii. Nu numai ca vor proteja mobilierul dumneavoastra, dar sunt perfecte pentru a incorpora un pic de personalitate in decor.

The Decorators Ghid de ingrijire al mobilierului Mobilier de lemn 2

Vrem ca mobilierul nostru sa va faca sa va simtiti bine. Deci, de fiecare data cand va asezati pe o canapea sau treceti pe langa un scaun, vrem sa simtiti o emotie pozitiva. Urmand sfaturile noastre simple de ingrijire, speram ca va puteti bucura de mobilierul dumneavoastra pentru o viata indelungata.

Nu ai gasit ceea ce cautai? Intra aici pentru mai multe sfaturi de ingrijire pentru mobilierul tau.

Totodata, te inviatm sa descoperi si gama noastra de produse de ingrijire disponibile pentru piele, lemn si tesaturi. Folosindu-le pe acestea, acordati pieselor dumneavoastra de mobilier dragostea pe care o merita cu toata increderea.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.