Cum iti poate transforma biroul reglabil pe inaltime ziua de lucru?

Deoarece tendințele arată că ne petrecem o cantitate din ce în ce mai mare din zi stând nemișcați, nu a existat niciodată un moment mai potrivit pentru a lua în considerare beneficiile biroului reglabil pe înălțime. Aruncă o privire mai atentă și descoperă ce beneficii poate aduce trecerea la un birou reglabil pe înălțime pentru eficiența muncii si bunăstarea personală.

Cercetările din țările UE arată în mod clar că suntem o societate din ce în ce mai „așezată”. Dintre manageri, 17% dintre cei chestionați au petrecut mai mult de 8 ore și 30 de minute stând nemișcați. Această cifră crește la 19% pentru alți lucrători din mediul de birouri. În mod îngrijorător, în rândul tinerilor cifrele sunt și mai mari, cu 51% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 15-24 de ani, cel mai probabil să stea mai mult de 5 ore și 30 de minute pe zi, comparativ cu 38-41% în grupele de vârstă mai în vârstă. Consecințele asupra sănătății ale acestor statistici sunt, din păcate, deja bine stabilite. Creșterea obezității, a bolilor de inimă și a diabetului de tip 2 pot fi toate legate de viața sedentară pe care o ducem din ce în ce mai mult. Dezvoltarea unei soluții începe cu înțelegerea problemei. Deci, să aruncăm o privire la motivele pentru care stând nemișcat prea mult timp poate fi rău pentru noi.

 

Ce se întâmplă când stăm nemișcați prea mult timp?

Ființele umane au fost concepute pentru mișcare, nu pentru a sta nemișcate. Discurile din vertebrele noastre, mușchii și sistemul nostru de circulație necesită mișcare pentru a prospera și a rămâne sănătoși. Luați coloana vertebrală, de exemplu. Ne conectează capul și zonele pelvine, susținând o postură verticală. Previne creierul împotriva șocurilor și producerea de cheaguri de sânge. Cel mai important, este modelat astfel încât să fie mobil și flexibil. Cu alte cuvinte, nu este conceput pentru a petrece perioade lungi într-o poziție fixă. Studiile arată că utilizarea unui birou reglabil în înălțime poate ajuta la contracararea acestor probleme. 

 

O investiție în sănătate

În Scandinavia, biroul reglabil pe înălțime este o piesă familiară a mobilierului de birou de câteva decenii. Cercetătorii au sesizat beneficiile pentru sănătate ale combinării statului în picioare cu statul în poziție așezată. Decenii mai târziu, biroul reglabil pe înălțime este încă ceva neobișnuit în alte țări europene. Cu toate acestea, managerii de birou, departamentele de resurse umane și cei cu alte roluri responsabile cu bunăstarea angajaților descoperă valoarea investiției în birouri reglabile pe înălțime, deoarece beneficiile pentru sănătate sunt demonstrate clar.

 

Din pasiv în activ

Stați nemișcat sau deveniți activ - și, în același timp, lucrați eficient. Cheia din spatele acestei idei este ca mobilierul și alte soluții să ofere mișcare „încorporată”, adică piesele de mobilier sunt proiectate în așa fel încât mișcarea fizică să fie încurajată de funcționalitate. Scaunele de birou sunt un exemplu excelent în acest sens. Iar în cazul biroului reglabil pe înălțime, această funcționalitate demonstrează simplu, dar eficient, că vă puteți mișca și vă puteți bucura de beneficiile pentru sănătate - fără a merge nicăieri.

Biroul BoConcept Phoenix reglabil pe înălțime, într-un design frumos și funcțional, creat de designerul danez Morten Georgsen.

     

    Arta de a te mișca fără a merge nicăieri

    Există câteva modalități foarte evidente de a încuraja mișcarea în jurul biroului - poziționați camera imprimantei sau aparatul de cafea la distanță de stațiile de lucru. Cu toate acestea, acest lucru nu este întotdeauna posibil din punct de vedere logistic și nu abordează problema principală - ce putem face pentru a ne asigura că nu rămânem în aceeași postură prea mult timp, ceea ce nu implică luarea de pauze regulate și întreruperea concentrării și eficienţă? Aici, biroul reglabil pe înălțime își face demersul. Beneficiile pentru sănătate ale biroului reglabil pe înălțime constau în faptul că este un instrument extraordinar de eficient pentru încurajarea și facilitarea mișcării fizice.

    Împărțirea zilei de lucru cu perioade de șezut și în picioare oferă beneficii dovedite pentru sănătate. De exemplu, încercați să reglați înălțimea biroului în poziția în picioare, astfel încât poziția brațului să se schimbe ușor. Gâtul, coloana vertebrală și umerii nu rămân prea mult timp statici într-o singură poziție, ajutând la îmbunătățirea fluxului sanguin și la prevenirea rigidității musculare, oboselii și chiar a durerilor de cap. De asemenea, puteți completa aceste mișcări la înălțimea biroului dvs. cu modificări ale modului în care plasați mouse-ul și tastatura sau unghiul sau poziția monitorului. Fiecare dintre aceste ajustări subtile ale posturii încurajează tipul de mișcare fizică pe care cercetarea sugerează că nu facem suficient.

    Oamenii sănătoși sunt oameni fericiți

    Identificarea și stabilirea unor obiceiuri sănătoase la locul de muncă pot avea un efect profund asupra bunăstării noastre. Biroul reglabil pe înălțime ar trebui privit ca un factor favorizant al acestor bune obiceiuri. Indiferent dacă sunteți așezat sau în picioare, capacitatea de a vă mișca și de a regla postura, chiar și foarte subtil, ne activează corpurile și ajută la contracararea riscurilor pentru sănătate cu care ne confruntăm, rămânând nemișcați prea mult timp în fiecare zi. Aceste beneficii pentru sănătate sunt fantastice așa cum sunt - cu toate acestea, adevărul este că beneficiile pentru sănătate generează și beneficii economice. Acest lucru poate fi pozitiv numai pentru orice individ, afacere sau organizație care împărtășește crezul că oamenii sustenabili sunt la fel de valoroși ca produsele durabile. Adăugarea de mișcare și variație în pozițiile de lucru este doar o parte a unei abordări holistice a ergonomiei. 

     

    Sfaturi pentru utilizatorii de birou cu înălțime reglabilă

    1. Echipați birourile reglabile pe înălțime cu un afișaj digital care arată înălțimea de la podea. Acest lucru facilitează identificarea și setarea înălțimii individuale perfecte pentru utilizatorul sau utilizatorii de birou.

    2. Echipați biroul reglabil cu o comandă manuală programabilă cu înălțimi prestabilite. Acest lucru facilitează deplasarea ușoară și rapidă la înălțimea dorită. În plus, chiar și cu comanda manuală standard, este posibil să presetați o înălțime maximă (pentru în picioare) și o înălțime minimă (pentru șezut). Procedând astfel, utilizatorul poate trece rapid de la șezut la statul în picioare, fără a fi nevoie de o reglare fină.

    3. Dezvoltați câteva obiceiuri sănătoase la locul de muncă în ceea ce privește modul în care variați între statul în picioare și statul așezat. De exemplu, chiar înainte de ora prânzului, de ce să nu ridici biroul în poziția în picioare, astfel încât să fie natural să stai în picioare când te întorci după pauză? Să te ridici pentru a efectua sau a prelua apeluri telefonice este o altă modalitate excelentă de a încuraja variația. Cu toate acestea, vă recomandăm să stați nu mai mult de 20 de minute o dată, deși în mod ideal ar trebui să încercați să faceți acest lucru mai des.

    4. Profită de soluțiile digitale. Există o mulțime de aplicații disponibile care vă ajută să stabiliți și să mențineți obiceiuri mai sănătoase la locul de muncă prin indicații simple, cum ar fi reamintirea să vă schimbați poziția sau chiar să faceți o scurtă plimbare.

    5. Dacă puteți, mergeți într-un ritm confortabil pe o bandă de alergare în timp ce lucrați la birou. Ai putea chiar să provoci colegii de muncă să vadă cine acoperă cea mai mare distanță pe o zi sau o săptămână. 


    Leave a comment

    Please note, comments must be approved before they are published

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.