Cum alegem scaunul de birou pentru copii pentru un studiu confortabil?

Scopul tuturor parintilor este să ofere copiilor cele mai bune condiții posibile pentru o copilărie bună și activă, în care să poată prospera și să învețe. Copiii sunt curioși în mod natural și primesc în mod constant idei noi, își dezvolta creativitatea și abilitățile. Când sunt susținuți ergonomic, sunt capabili să isi schimbe poziția și se simt confortabil, le este mult mai ușor să se concentreze și să învețe lucruri noi.

Fie că este vorba de educație la domiciliu, de învățare la distanță sau doar pentru a face temele, un scaun de birou confortabil și de susținere este esențial pentru mediul productiv de studiu acasă al unui copil.

Dezvoltarea unei poziții bune începe de la o vârstă fragedă, iar scaunul de birou potrivit poate ajuta. În timp ce studiul la masa din sufragerie este o soluție viabilă pe termen scurt, investiția într-un scaun special conceput pentru copii este importantă pentru a crea un cadru optim pentru ca copilul dumneavoastră să își termine temele și chiar să învețe de acasă.

Citiți mai departe pentru a afla mai multe caracteristici cheie pe care trebuie să le luați în considerare atunci când cumpărați acest stil de scaun, apoi explorați unele dintre cele mai bune scaune de birou pentru copii.

In imagine: Scaun VOX Nett

De ce trebuie să țineți cont atunci când alegeți cel mai bun scaun de birou pentru copii?


Deși este ușor să presupunem că toate scaunele de birou pentru copii oferă performanțe similare, o serie de factori le afectează funcționalitatea. Un scaun de birou pentru copii trebuie să fie robust, confortabil și la înălțimea potrivită pentru ca aceștia să stea cu o postură neutră. Continuați să citiți pentru a afla mai multe despre câteva dintre cele mai importante caracteristici de luat în considerare atunci când alegeți cel mai bun scaun de birou pentru copii, pentru a oferi copilului dumneavoastră un mediu de studiu confortabil.

In imagine: Scaun Profim Violle Net 150SFL

 

Dimensiune si ajustabilitate 

Mărimea potrivită pentru un scaun de birou pentru copii va depinde în primul rând de înălțimea și greutatea copilului. Experții în ergonomie recomandă copiilor să aibă un scaun de birou care să le permită să stea cu picioarele bine plantate pe pământ – nu atârnând – și genunchii îndoiți la un unghi de 90 de grade.

Dacă copilul lucrează la computer, scaunul trebuie să fie suficient de înalt pentru a tasta cu încheieturile paralele cu tastatura. Lățimea și adâncimea scaunului sunt de asemenea importante. Scaunul trebuie să fie suficient de mare pentru a fi confortabil, dar nu prea adânc sau lat pentru a împiedica copilul să mențină o postură dreaptă în timp ce stă pe spate pe scaun. Acest criteriu face ca un scaun cu înălțime reglabilă să fie o achiziție inteligentă, deoarece se poate adapta pe măsură ce copilul crește. Scaunele cu control pneumatic al înălțimii sunt mai ușor de reglat decât cele care necesită reglare manuală.

In imagine: Scaun VOX Hagen II

 

Material

Un scaun de birou pentru copii poate fi realizat cu o serie de materiale diferite, fiecare dintre ele având propriile sale beneficii.

  • Scaunele din plastic sunt ușor de șters, făcându-le o alegere logică pentru copiii mai mici, care au șanse mai mari să facă mizerie în timp ce studiază sau fac proiecte de artă. Gândiți-vă la suc vărsat sau la contactul acestuia cu lipici.
  • Scaunele din lemn sunt solide și durabile, dar pot deveni incomode la un moment dat dupa cateva ore de stat.
  • Cadrele din oțel fac scaune robuste în stil de birou pentru copiii mai mari și adolescenții.
  • Mesh-ul acoperă adesea sezutul scaunelor de birou pentru a oferi un plus de respirabilitate.
  • Spuma cu memorie de înaltă densitate este utilizată pentru spătar, sezut și căptușeala cotierei pe scaunele ergonomice de birou.

In imagine: Scaun birou Flexa Ray 

 

Confort

Confortul este primordial atunci când alegeți un scaun de birou pentru un copil. Deoarece copiii vor sta posibil ore în șir, cel mai bun scaun de birou pentru copii ar trebui să fie suficient de confortabil pentru a încuraja concentrarea adecvată.

Scaunele de birou ergonomice sunt proiectate cu suport lombar, precum și cu sezut, spătar și cotiere căptușite pentru un confort optim. Umerii unui copil ar trebui să fie relaxați în timp ce stă la birou, iar cotierele ajută la atingerea acestei poziții dacă sunt ajustate la înălțimea corectă.

În timp ce scaunele în stil de birou sunt de obicei mai confortabile, ele sunt adesea și mai scumpe. Amintiți-vă că, în timp ce sunt la școală, copiii tind să stea pe scaune concepute simplist, care nu se rotesc sau nu au perne (deși este cu siguranță prerogativa părinților să le ofere mai mult confort acasă).

In imagine: Scaun Profim ElliePro 20HST 

 

Estetica

În zilele noastre, mobilierul pentru copii este adesea proiectat ținând cont de estetică, reproducând aspectul pieselor de decor pentru casă la modă, mai degrabă decât un articol pe care l-ai găsi într-o școală sau o grădiniță. Această tendință este benefică în special pentru cei care locuiesc în case mai mici, unde copiii pot lucra în zone comune de locuit. Modelele distractive, prietenoase pentru copii și piesele viu colorate funcționează bine pentru copiii care au un spațiu de lucru dedicat într-un dormitor sau într-o cameră de joacă. Scaunele în stil de birou sunt mai potrivite pentru copiii mai mari și adolescenții care doresc o configurație mai adultă și profesională în spațiul de lucru. 

In imagine:  Scaun VOX Jungle

 

Spătarul

Pentru o postură ideală, un scaun de birou ar trebui să permită copilului să stea cu tot spatele atingând spătarul. Scaunele proiectate ergonomic au de obicei o curbă în S, precum și un suport lombar, pentru a se potrivi cu curba coloanei vertebrale. Un spătar căptușit face un scaun mai confortabil, iar unele spătare oferă posibilitatea de reglare, ceea ce face mai probabil ca postura ideală să fie realizabilă. Deși este de preferat ca un copil să stea cu spatele sprijinit în mod natural de spătar, o pernă sau un prosop rulat poate oferi sprijin pentru spate dacă scaunul este puțin prea mare. 

 

Caracteristici suplimentare

Unele scaune de birou sunt echipate cu dotări suplimentare.

  • Scaunele care se rotesc oferă o mobilitate suplimentară în timpul studiului.
  • Înclinarea scaunului permite copiilor să facă mici ajustări și să schimbe pozițiile pentru a crește confortul și sprijinul.
  • Un suport pentru picioare încorporat este un plus util pentru copiii care încă mai trebuie să se dezvolte în configurația de birou sau care doresc doar să-și ridice picioarele pentru un plus de confort.
  • Rotile oferă copiilor libertatea de a se deplasa prin cameră fără a părăsi scaunul.
  • Picioarele antiderapante asigură scaunele staționare care sunt așezate pe podele din gresie sau lemn de esență tare. 

In imagine: Scaun VOX Move

 


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.