Canapeaua extensibila - solutia perfecta pentru spatiul compact

Cand spatiul este limitat, alegerea mobilierului este esentiala. Canapeaua extensibila poate fi solutia perfecta pentru a va bucura de confort in spatiul restrans.

Eliberati spatiu valoros in casa dvs. cu o canapea multifunctionala

O canapea extensibila poate fi o alegere ideala pentru a va maximiza spatiul de locuit. Acest tip de canapea poate servi drept loc de relaxare, pat principal, sau poate fi extins pentru a gazdui oaspeti. Canapeaua extensibila poate fi utilizata in diverse moduri cum ar fi in living, birou sau dormitor, pentru a va oferi un spatiu cu functii multiple. Cand spatiul este limitat, o canapea extensibila este o alegere obligatorie, oferind posibilitatea de a gazdui mai multe persoane decat aveti camere in plus, sau de a utiliza aceeasi camera pentru mai multe scopuri.

Utilizati acest ghid pentru a alege cea mai buna canapea extensibila pentru casa dvs.

De ce anume trebuie sa tinem cont cand alegem o canapea extensibila?

La fel ca atunci cand alegeti o canapea sau un fotoliu, va trebui sa luati in considerare modul in care va fi folosita canapeaua extensibila – va fi destinata doar adultilor sau trebuie sa tineti cont de asemenea si de momentele dificile prin care va trece datorita copiilor si / sau membrilor familiei cu patru picioare?

Va fi folosita pentru uz zilnic sau din cand in cand? Scaunele tapitate trebuie sa fie bine construite pentru a rezista la utilizarea zilnica, iar tesatura si umpluturile pe care le alegeti nu vor afecta doar confortul si aspectul canapelei, ci si longevitatea si usurinta de curatare.

Tineti cont ca elementul-pat al canapelelor extensibile variaza enorm in ceea ce priveste confortul si suportul. Unele canapele extensibile sunt in regula numai pentru utilizare ocazionala, in timp ce altele ofera un confort asemanator unui pat normal si sunt facute sa faca fata utilizarii frecvente.

Alegerea dimensiunii saltelei va fi influentata si de faptul daca va dormi pe canapeaua extensibila o singura persoana sau un cuplu. Tineti minte ca o canapea extensibila mare nu echivaleaza neaparat cu o zona mare de dormit.

Verificati cat de usor este sa transformati canapeaua in pat. Daca oaspetii de ultima ora si conversatiile tarzii in noapte sunt un obicei, lupta cu un mecanism incomod nu va fi bine venita.

Ce tip de canapea extensibila este pentru dumneavoastra? 

Va trebui sa decideti intre o canapea extensibila care se pliaza plat sau o canapea cu zona de pat care se pliaza dedesubt. 

Paturile care se pliaza plat tind sa aiba o zona de dormit mai mare, dar nu vor avea o tablie. S-ar putea sa doriti, de asemenea, sa adaugati o protectie pentru saltea sub asternut, atat pentru a face salteaua sa fie mai moale, cat si pentru a o proteja de scurgerile accidentale.

Canapele extensibile care au salteaua pliata dedesubt au de obicei saltele care se pliaza de doua sau trei ori: saltelele care se pliaza de doua ori ar trebui sa fie mai adanci si mai confortabile decat cele care se pliaza in trei, care sunt, in general, mai subtiri si ofera mai putin sprijin. Cu toate acestea, aceste canapele extensibile sunt adesea mai accesibile ca pret si pot fi tot ceea ce aveti nevoie pentru oaspetii ocazionali.

Puteti alege de asemenea un otoman extensibil care isi va gasi foarte usor locul in amenajarea dumneavostra interioara cum ar fi taburetul otoman cu functie de pat extensibil de la BoConcept.

Alegerea saltelei pentru confortul dorit

Saltelele pot fi cu arcuri deschise sau impachetate, sau din spuma cu memorie. Spuma cu memorie se muleaza pe corp pentru a crea un suport bun, insa unele persoane considera aceste saltele ca fiind prea calduroase. Arcurile impachetate sunt mai luxoase decat arcurile deschise - si mai costisitoare - si pot ajuta la confortul din timpul somnului in cazul in care salteaua este folosita de doua persoane, deci ganditi-va la nevoile oaspetilor si la bugetul dvs. atunci cand alegeti.

Alegeti marimea corecta

Canapele extensibile sunt disponibile intr-o gama variata de dimensiuni - de la otomane si fotolii extensibile, canapele extensibile mici pana la versiuni medii, mari si coltare.

Incepeti prin a verifica cu atentie masuratorile canapelei pentru a va asigura ca se va potrivi in camera atunci cand este complet deschisa. Asta inseamna de la spatele canapelei pana la capatul zonei de dormit de care aveti nevoie, nu doar dimensiunile patului.

Verificati si dimensiunea saltelei, mai degraba decat sa judecati spatiul de somn in functie de numarul de locuri al canapelei. Dupa cum am spus, o canapea extensibila mare nu echivaleaza neaparat cu un pat mare. Retineti, de asemenea, ca o saltea dubla mica ar putea fi perfecta pentru o singura persoana, dar este posibil ca un cuplu sa nu aiba un somn odihnitor pe aceasta.

Aveti nevoie sa gazduiti in mod regulat un cuplu mai mult de o noapte? Daca incape in spatiul dumneavoastra, o canapea extensibila care ofera un spatiu de dormit king-size duce la o calitate mai buna a somnului pentru doua persoane.

Optiuni pentru tapiterie

La fel ca atunci cand cumparati un fotoliu sau o canapea, tapiteria unei canapele extensibile trebuie sa reziste tratamentului pe care il va primi si nu doar sa arate bine cand este nou.

Alegeti cu atentie tesatura canapelei. Uitati-va la numarul de frecari - cel putin 10.000 de frecari sunt acceptabile pentru tapiteria domestica; intre 20.000 si 30.000 de frecari este excelent pentru o piesa de mobilier de uz ridicat intr-o casa cu copii si / sau animale de companie. Husele detasabile si lavabile sunt, de asemenea, un bonus.

Pentru longevitate, cautati un material textil cu tesatura stransa, cu un numar mare de fire si un model tesut, neimprimat. Un finisaj de protectie ar putea fi bine meritat - mai ales daca aveti amabilitatea de a aduce oaspetilor gustari langa pat. Luati in calcul si tesaturi cu un strat Aquaclean incorporat, deoarece pot fi curatate cu apa.

Umplutura si structura canapelei extensibile

Canapele extensibile sunt realizate cu aceleasi umpluturi ca si canapelele. Alege spuma pentru un sezut mai ferm; fibra pentru moliciune cu suport; sau optati pentru umplutura de pene pentru cea mai moale canapea. De asemenea, umpluturile pot fi combinate pentru un echilibru de caracteristici. Retineti, totusi, ca o canapea extensibila se va simti mai ferma decat o canapea standard, asa ca incercati-o in magazin sau cumparati de la un magazin online care va permite returul sau schimbul acesteia pentru a va asigura ca sunteti fericiti cu alegerea facuta.

Cand vine vorba de cadru, la fel ca in cazul unei canapele, cautati un cadru din lemn de esenta tare care este atat insurubat, cat si lipit, pentru o durata lunga de viata.

Alege tipul de canapea extensibila

Canapele extensibile sunt disponibile intr-o gama foarte larga, atat in stil contemporan, cat si in stil traditional, deci nu trebuie sa fiti fortati sa alegeti un stil pe care nu l-ati alege in mod normal. Liniile lungi si joase vor crea o atmosfera moderna, in timp ce designul cu spate inalt arata mai clasic.

Daca cumparati o canapea extensibila pentru o camera de zi mica, tineti cont de forma bratelor - care poate lua din spatiu sau il poate economisi - si de faptul daca canapeaua se aseaza pe podea sau este ridicata pe picioare. Acesta din urma poate ajuta o camera mica sa dea impresia de mai multa spatialitate.

Tinand cont de toate cele de mai sus, va invitam sa treceti in revista gama de canapele extensibile contemporane disponibile acum pe decorators.ro sau in showroom-ul The Decorators din Galeriile Mobexpert Baneasa,
Sos. Bucuresti-Ploiesti 44C.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.