Back to school. Cum ar trebui sa fie amenajata camera elevilor?

O cameră pentru copii este un spațiu care ar trebui să răspundă nevoilor celor mai tineri membri ai casei și să susțină dezvoltarea lor armonioasă. O provocare deosebit de mare pentru părinți este amenajarea camerei pentru un elev - un loc care îi susține imaginația și creativitatea. Care sunt elemente ce trebuie utilizate în camera elevului de clasa I și a elevului mai mare? Mobilierul și accesoriile selectate corespunzător pot încuraja învățarea intensă, dar si permit o odihnă confortabilă și împlinirea pasiunilor.

Un spațiu amenajat corespunzător sprijină copilul în fiecare etapă de creștere. Este un loc pentru distracție fără griji, inspiră cunoștințe și noi abilități, vă permite să vă relaxați și, de asemenea, vă garantează siguranța și confortul în timp ce învățați. Prin urmare, elementele găsite pe tărâmul copiilor îndeplinesc multe funcții. Vă sfătuim cum să amenajați camera unui elev, astfel încât copilul să intre în noua etapă a vieții cu entuziasm.

 

De la copil la elev - primii pași la școală

Schimbarea nu este niciodată ușoară. Din fericire, există câteva modalități inteligente de a face transformarea copilului tău dintr-un preșcolar fericit într-un elev responsabil și harnic. Copilul tău începe școala primară? Merită să-ți adaptezi spațiul imediat la nevoile în schimbare, care de acum încolo nu vor fi doar un tărâm de distracție și de îngrijire, ci și un loc creativ propice concentrării. 

Merită să începeți amenajarea camerei elevilor cu decorarea interioară. Să scăpăm sau să ascundem jucării, jocuri sau alte atribute ale preșcolarului uitate și neutilizate de mult. Datorită acestui lucru, vom pregăti un loc pentru un birou ergonomic și funcțional, rafturi pentru cărți, un fotoliu confortabil și alte elemente necesare elevului. Etajerele și rafturile spațioase ne vor ajuta în organizare. De asemenea cosurile si cutiile dedicate camerelor pentru copii și tineret se vor potrivi cu suveniruri valoroase, trofee și alte obiecte mici de care copilul nu va dori să se despartă. 

 

Camera unui elev, adică o funcționalitate care să conducă la învățare

Următorul pas în amenajarea camerei unui elev va fi alegerea unui birou ergonomic adaptat înălțimii sale. Cu el copilul se va putea concentra pe învățarea caligrafiei, va efectua calcule matematice sau va citi cu entuziasm un atlas geografic. Comoditatea va fi asigurată de o masă spațioasă de o înălțime corespunzătoare, precum și de rafturi sau sertare spațioase. Va fi loc pentru caiete, papetărie sau laptop.

Multe lucruri se întâmplă în camera unui elev neîncrezător. Pentru ca copilul să își poată urmări pasiunile fără a se teme de deteriorarea mobilierului, merită să acordați o atenție deosebită modelelor din placă laminată rezistentă la deteriorare și umiditate. Biroul inovator Transformers din colectia VOX Young Users va fi perfect pentru acest rol - pe lângă durabilitatea ridicată, va fi și un element funcțional al decorului. Structura sa constă dintr-un blat de masă și containere care pot fi mutate liber. Mobilierul are și roți mobile, astfel încât acesta poate fi mutat fără teamă pe diverse tipuri de podele și covoare. Și datorită fronturilor decorative metalice ce se pot aplica pe ușă, permițând atașarea magneților - elevul își va aminti de teste și teme importante.

Un birou pentru un elev in clasa I este, de asemenea, o investiție care ar trebui să-i servească ani de zile. Pentru a oferi elevului un confort maxim în diferite etape ale aventurii școlare, trebuie să alegem un model care va crește odată cu el. Biroul Spot Young ne oferă posibilitatea de a regla înălțimea mesei pe trei niveluri. La rândul său, alegând opțiunea biroului cu două fețe, vom obține un loc de învățare confortabil pentru frați. 

Elevii mai mari vor aprecia cu siguranță biroul Concept modern și funcțional - forma sa minimalistă se va potrivi perfect cu interiorul la modă al unei încăperi în culori, iar picioarele din lemn masiv de stejar vor oferi un sprijin solid pentru blatul alb. 

 

Un loc de studiu confortabil în camera elevului

Alegerea unui birou este un lucru. Locația sa în camera elevilor este la fel de importantă. Cel mai bine este dacă îl așezăm lângă fereastră - va oferi cantitatea optimă de lumina soarelui și va lumina în mod corespunzător locul de studiu în timpul zilei. Merită să ne amintim că așezarea unei piese de mobilier cu spatele la sursa de lumină va crea o umbră pe birou și reflectări pe ecran. Pe de altă parte, o iluminare frontală prea intensă îți poate obosi vederea. Dacă biroul tău este orientat spre o fereastră, ar putea fi o idee bună să folosești un rulou sau o draperie pentru a reduce radiația în exces. Învățarea de seară va fi susținută de o lampă compactă, care în cazul copiilor dreptaci trebuie așezată pe partea stângă a biroului. Pentru stângaci, contrariul se aplică.

Să nu uităm că un birou nu va fi funcțional fără un scaun selectat corespunzător. Confortul și postura corectă a copilului vor depinde de acest obiect în cazul studiului. Un scaun de birou bine ajustat vă permite să vă țineți spatele drept, să vă așezați mâinile liber pe blatul mesei și să vă așezați picioarele confortabil pe podea. Modelul rotativ Jungle cu reglarea înălțimii scaunului, cotiere și roți confortabile pentru o mișcare ușoară vor fi perfecte pentru camera unui elev. Șezutul și spătarul din cauciucuri flexibile se vor adapta perfect la forma corpului și vor permite învățarea confortabilă timp de multe ore. 

 

Un spațiu pentru libertate, relaxare și distracție

Învățarea este captivantă, dar te poate și obosi. Chiar și cel mai ambițios și harnic student merită o reîncărcare. Distracția și relaxarea sunt esențiale pentru dezvoltarea armonioasă a unui copil. Totuși, relaxarea nu înseamnă neapărat plictiseală neproductivă. Cu ajutorul echipamentelor selectate corespunzător în cameră, putem stimula cu ușurință creativitatea copilului în timpul liber de la învățare.

Zona de relaxare din camera elevului trebuie completată cu fronturi decorative metalice pentru mobilier. Putem alege dintr-o gamă largă de posibilități - de la cele educaționale cu tabla înmulțirii, până la cele tipic distractive cu un mini-coș pentru basket, dame sau jocul de X si 0. Elevii pot, de asemenea, să atașeze pe o suprafață a biroului un front decorativ metalic de darts, iar setul cu săgeți magnetice nu va deteriora mobilierul. Pe de altă parte, pentru a diversifica temele sau studiul la birou, merită să utilizați fronturi metalice decorative educaționale cu litere din alfabet, linii, planete, o hartă mondială sau cuvinte a căror ortografie este dificilă.

O odihnă confortabilă după o zi plină de activitate va fi facilitată de patul supraetajat VOX Nest, care combină funcțiile unui loc de dormit, un birou, o bibliotecă, un dulap și o cutie de comori. La rândul său, salteaua ergonomică VOX Crawler va permite copilului să se odihnească atât culcat, cât și așezat. Modelul său patentat atrage prin designul său inovator, iar spuma poliuretanică extrem de flexibilă se adaptează formei corpului. 

Alegerea accesoriilor potrivite pentru interior va face ca o cameră de primă clasă bine decorată să inspire copilul să dobândească cunoștințe, datorită căreia orizonturile sale lărgite vor deveni o aventură captivantă!


Lasa un comentariu

Comentariile trebuie aprobate inainte de a fi publicate

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.