Aceste jucarii imbogatesc limbajul copilului dumneavoastra

Unele jucării sunt mai bune decât altele atunci când scopul este de a dezvolta abilitățile de comunicare ale copiilor. O regulă generală este să alegeți jucării fără baterie care să activeze imaginația copilului dvs., mai degrabă decât să ofere divertisment pasiv. Aici, am adunat cinci tipuri de jucării care îmbogățesc dezvoltarea limbajului copiilor.

  • Aceste jucării funcționează ca constructori excelenti de limbaj pentru copiii de toate vârstele:
    • Jocuri de memorie cu ilustrații care inspiră povestirea.
    • Elemente de construcție care învață copilul despre contrarii și categorii.
    • Jucării care încurajează copilul să imite gesturile și limbajul corpului adulților.
    • Jucării care învață copilul să aiba răbdăre și își așteaptă rândul.
    • Desenează jucării care îi permit micuțului tău să se exprime creativ.

 

Jocuri de memorie

Fundamentul pentru a deveni un bun ascultător și un adult care vorbeste bine este exersarea actului de a conversa, spune expertul în dezvoltarea copiilor, Jørn Martin Steenhold. O modalitate excelentă de a începe o conversație cu copilul tău este să te uiți la ilustrațiile ușor de recunoscut dintr-un joc de memorie. Bebelușul tău poate exersa vocalele, cum ar fi „muuu”-ul unei vaci sau „vruuum”-ul unui tractor, iar copilul tău mai mare poate exersa să povestească uitându-se la ilustrații.

 

Blocuri de construcție

Construirea unei lumi proprii nu numai că stimulează creativitatea copilului tău, ci îi îmbogățește și vocabularul. Încercați să construiți turnuri de diferite forme și dimensiuni și învățați-vă copilul cuvinte opuse, cum ar fi „larg” versus „îngust” si "sus" versus "jos". Puteți, de asemenea, să clasificați blocurile de construcție după culoare și să-i cereți micuțului să numească fiecare nuanță.  

 

Jucării de joc de rol

A pretinde că ești bucătar, muncitor sau proprietar de magazin este o modalitate excelentă pentru micuțul tău de a repeta gesturile, expresiile și limbajul corpului adulților. Potrivit lui Jørn Martin Steenhold, 55% din comunicarea noastră este non-verbală și, din acest motiv, pledează pentru jucării care stimulează în mod special jocul de rol imaginativ al copiilor.

 

Jocuri la care iti astepti randul

Sa ne asteptam randul nu este o abilitate naturală cu care ne naștem; este ceva ce trebuie să învățăm cu toții. Și este o abilitate importantă, deoarece este ritmul de bază al oricărei comunicări umane. Tu vorbesti, apoi eu vorbesc. Lăsați-vă copilul să se familiarizeze cu această noțiune prin joc – un tobogan este o modalitate distractivă de a exersa statul la rand într-un cadru social.

Jucării de desenat

Pe lângă vorbire, desenul este prima formă scrisă de comunicare în care se va aventura copilul tău. Puteți susține abilitățile lingvistice ale copilului dvs. și abilitățile de alfabetizare timpurie cu instrumente de desen și, atunci când copilul dvs. stăpânește prinderea cu manutele, creioane de colorat și markere de vopsea.


Lasa un comentariu

Comentariile trebuie aprobate inainte de a fi publicate

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.